Koulutukset » Aikuiskoulutus

Aikuiskoulutus

Syksyn 2017 aikuiskoulutuskalenteri on ilmestynyt

Aikuiskoulutuskalenterimme syksylle 2017 on ilmestynyt. Katso koko koulutustarjonta, ajantasaiset koulutustiedot ja yhteyshenkilöt koulutusaloittain täältä.

Tule opiskelemaan!

Tredussa voit opiskella aikuisille soveltuvilla menetelmillä oman opiskelusuunnitelmasi mukaisesti. Koulutus voi olla tutkintoon johtavaa tai lisä- ja täydennyskoulutusta. Tutkinnot suoritetaan näyttötutkintoina. Suorittamalla tutkinnon osoitat ammattitaitosi ja saat todistuksen pätevyydestäsi.

Aikuisena voit opiskella työn ohella tai päätyöksesi. Tutustu koulutustarjontaan sekä aikuiskoulutuksen opetussuunnitelman yhteiseen osaan [pdf, 298 KB]

Kenelle aikuisopiskelu sopii?

Aikuisopiskelu sopii niin työssä oleville, työtä vailla oleville kuin ammattivaihtajillekin. Se sopii henkilöille, jotka haluavat lisätä tai päivittää osaamistaan tai hankkia kokonaan uuden ammatin. Valitsemme kanssasi Sinulle parhaiten soveltuvan tutkinnon ja opiskelumuodon.

Tutkinto suoritetaan tutkinnon osittain henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan, jossa huomioidaan aikaisemmin hankkimasi osaaminen. Tutkintoon valmistavan koulutuksen opintojen kesto vaihtelee tutkinnosta ja aikaisemmasta osaamisesta riippuen keskimäärin 1-2,5 vuoteen.

Opiskelu ja se voi olla päätoimista tai sivutoimista työn ohella tapahtuvaa opiskelua tai oppisopimusopiskelua. Aikuisopiskelu on monimuoto-opiskelua, jossa ammattitaitoa hankitaan eri tavoin. Opiskelu voi sisältää lähiopetusta (päivä/ilta), etä- ja opintopiiriopiskelua, verkko-opiskelua sekä työssä oppimista. Työn ohella opiskelussa hyödynnetään ja kehitetään omaa työtä.

Minkä ikäisille aikuiskoulutus on tarkoitettu?

Voit hakea aikuisopiskelijaksi, kun olet kiinnostunut ammatillisesta tutkinnosta, ammatillisesta lisäkoulutuksesta tai lyhytkestoisesta koulutuksesta. Aikuiskoulutuksessa ei ole lakisääteistä ikärajaa.

Millainen aikaisempi kokemus alalta vaaditaan?

Sinulla ei tarvitse välttämättä olla aiempaa koulutusta tai kokemusta hakemaltasi alalta, kun haet perustutkintoon. Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin hakeutuessasi tarvitset aikaisempaa alan kokemusta. Tarkista valitsemasi tutkintotavoitteisen koulutuksen pääsyvaatimukset ja valintakriteerit koulutus ja tutkintotarjonta -sivulta (koulutusala->tutkinto). Aikuiskoulutuksessa opiskelet joustavasti henkilökohtaisella suunnitelmalla, jossa huomioidaan aiempi koulutus ja kokemus. Aiemmin hankittu osaamisesi voi lyhentää opiskeluaikaasi.

Aikuiskoulutuksen henkilökunta auttaa sinua mielellään askarruttavissa kysymyksissä, ota rohkeasti yhteyttä!

Koskaan ei ole myöhäistä kouluttautua


Katso aikuisten osaamisohjelmien esittelyvideo.