Koulutukset » Aikuiskoulutus » Koulutus- ja tutkintotarjonta » Majoitus- ja ravitsemisala » Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hae koulutukseen

Hakuaika

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake alla olevan Hae tästä -linkin kautta. Hakuaika on 1.3. - 17.4.2017.

Käytämme viestinnässä sähköpostia, muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi!

Valintainfo

Hakijoille järjestetään pakollinen valintainfo keskiviikkona 3.5.2017 klo 15.00 - 17.00 Tredun Santalahdentien toimipisteen auditoriossa (Santalahdentie 10, Tampere).

Haastattelut järjestetään viikoilla 18 - 20. Haastatteluajat varataan valintainfossa.

Kielikartoitus

Hakijoille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi, järjestetään kielikartoitus. Kielikartoitus pidetään 19.4.2017 klo 13 - 16 Tredun Santalahdentien toimipisteessä (Santalahdentie 10, Tampere), tilassa A31.

Kutsu kartoitukseen lähetetään sähköpostitse.

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelujen perusteella.

Haastattelut järjestetään viikoilla 18 - 20. Haastatteluajat varataan valintainfossa.

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostitse 9.6.2017 mennessä.

Hakeutuminen oppisopimuskoulutukseen

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan oman alueen oppisopimuskeskuksen kautta.

Tampereella ja lähiympäristössä oppisopimuskoulutuksia järjestää Tredun oppisopimuskeskus

Osaamisala: Kokki

Omaehtoinen, päivä/ilta -monimuotokoulutus

Koulutuspaikka:

Tredu

Ajankohta:

14.8.2017 - 18.1.2019

Kesto:

Henkilökohtaisen opiskelu- ja tutkinnon suorittamissuunnitelman mukaisesti.

Hinta:

58 €

Valintatilaisuus:

-


Henkilöille, jotka haluavat työskennellä ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa yrityksissä tai julkisen sektorin toimipaikoissa, esimerkiksi ravintolat, henkilöstöravintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset, hotellit, suurkeittiöt, kahvilat ja pikaruokapaikat.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta ja kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Pakolliset tutkinnon osat

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kolme)

  • À la carte –ruoanvalmistus
  • À la carte –tarjoilu
  • Juomien myynti ja tarjoilu
  • Kahvilapalvelut
  • Kokouspalvelut
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Tilaus- ja juhlatarjoilu
  • Yritystoiminnan suunnittelu
  • Tutkinnon osa ammatillisista perustutkinnoista
  • Tutkinnon osa ammattitutkinnosta
  • Tutkinnon osa erikoisammattitutkinnosta

Voimassa oleviin näyttötutkinnon perusteisiin voi tutustua Opetushallituksen www-sivuilla.

Tutkintoon valmistava koulutus toteutetaan päivä/ilta -monimuotokoulutuksena. Koulutus sisältää lähi- ja verkko-opetusta, työssäoppimista, ohjattuja oppimistehtäviä sekä itsenäistä opiskelua. Opetusta voi olla päivä- tai ilta-aikaan.

Opiskelijalle laaditaan lähtötasonsa mukainen henkilökohtainen opiskelu- ja tutkinnon suorittamissuunnitelma, jonka avulla tutkinnon suorittaminen ja tarvittavan ammattitaidon hankkiminen toteutetaan joustavasti ja aikaisempi osaaminen (työkokemus ja koulutus) huomioiden.

Tutkintotilaisuudet järjestetään osana valmistavaa koulutusta ja ne suoritetaan tutkinnon osa kerrallaan. Ammattitaito osoitetaan erilaisissa käytännön työtilanteissa.

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus soveltuu alalle pyrkiville henkilöille tai henkilöille, jotka työskentelevät alalla ja joilta puuttuu alan peruskoulutus.

Pääsyvaatimukset

Yleiset pääsyvaatimukset:

  • Suoritettu perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot ja taidot
  • Alalle soveltuva terveydentila
  • Yli 18-vuotias
  • Riittävä suomen kielen taito tutkinnon suorittamiseen ja valmistavaan koulutukseen

Kaikkien maahanmuuttajataustaisten hakijoiden kielitaito kartoitetaan ennen valintahaastattelua. Kielikartoitus pidetään 3.11.2016 klo 13 Tredun Åkerlundinkadun toimipisteen auditoriossa (Åkerlundinkatu 8, Tampere).

Opiskelukustannukset

Tutkintomaksu 58 €.

Ilman valmistavaa koulutusta osallistuvat

Tutkintomaksu 58 €.

Lisätiedot

Opinto-ohjaaja Arja Eronen
p. 0400 275 968
arja.eronen(at)tampere.fi

Koulutussuunnittelija Hanna Orava
p. 050 574 8542
hanna.orava(at)tampere.fi

Opintosihteeri Leila Talli
p. 050 542 8512
leila.talli(at)tampere.fi