Koulutukset » Aikuiskoulutus » Koulutus- ja tutkintotarjonta » Majoitus- ja ravitsemisala » Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Hae koulutukseen

Hakuaika

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake alla olevan Hae tästä -linkin kautta. Hakuaika on 3.11.2017 saakka.

Käytämme viestinnässä sähköpostia, muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi.

Valintainfo

Hakijoille järjestetään pakollinen valintainfo Tredun Kangasalan toimipisteessä (Sahalahdentie 22, Kangasala) maanantaina 13.11.2017 klo 15.00 - 16.30.

Haastattelut järjestetään viikoilla 46 ja 47. Haastatteluajat varataan valintainfossa.

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen ja haastattelujen perusteella.

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostitse.

Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 8.12.2017 mennessä.

Hakeutuminen oppisopimuskoulutukseen

Oppisopimuskoulutukseen hakeudutaan oman alueen oppisopimuskeskuksen kautta.

Tampereella ja lähiympäristössä oppisopimuskoulutuksia järjestää Tredun oppisopimuskeskus

Osaamisala: Kokki

Omaehtoinen, päivä/ilta -monimuotokoulutus

Koulutuspaikka:

Tredu, Kangasalan toimipiste

Ajankohta:

14.12.2017 - 2.6.2019

Kesto:

Henkilökohtaisen opiskelu- ja tutkinnon suorittamissuunnitelman mukaisesti.

Hinta:

58 €

Valintatilaisuus:

-


Henkilöille, jotka haluavat työskennellä ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa yrityksissä tai julkisen sektorin toimipaikoissa, esimerkiksi ravintolat, henkilöstöravintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset, hotellit, suurkeittiöt, kahvilat ja pikaruokapaikat.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta ja kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Pakolliset tutkinnon osat

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan kolme)

  • À la carte –ruoanvalmistus
  • À la carte –tarjoilu
  • Juomien myynti ja tarjoilu
  • Kahvilapalvelut
  • Kokouspalvelut
  • Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
  • Pikaruokapalvelut
  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • Tilaus- ja juhlatarjoilu
  • Yritystoiminnan suunnittelu
  • Tutkinnon osa ammatillisista perustutkinnoista
  • Tutkinnon osa ammattitutkinnosta
  • Tutkinnon osa erikoisammattitutkinnosta

Tutkintoon valmistava koulutus toteutetaan päivä/ilta -monimuotokoulutuksena. Koulutus sisältää lähi- ja verkko-opetusta, työssäoppimista, ohjattuja oppimistehtäviä sekä itsenäistä opiskelua. Opetusta voi olla päivä- tai ilta-aikaan.

Opiskelijalle laaditaan lähtötasonsa mukainen henkilökohtainen opiskelu- ja tutkinnon suorittamissuunnitelma, jonka avulla tutkinnon suorittaminen ja tarvittavan ammattitaidon hankkiminen toteutetaan joustavasti ja aikaisempi osaaminen (työkokemus ja koulutus) huomioiden.

Tutkintotilaisuudet järjestetään osana valmistavaa koulutusta ja ne suoritetaan tutkinnon osa kerrallaan. Ammattitaito osoitetaan erilaisissa käytännön työtilanteissa.

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus soveltuu alalle pyrkiville henkilöille tai henkilöille, jotka työskentelevät alalla ja joilta puuttuu alan peruskoulutus.

Pääsyvaatimukset

Yleiset pääsyvaatimukset:

  • Suoritettu perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot ja taidot
  • Alalle soveltuva terveydentila
  • Riittävä suomen kielen taito tutkinnon suorittamiseen ja valmistavaan koulutukseen

Opiskelukustannukset

Tutkintomaksu 58 €.

Ilman valmistavaa koulutusta osallistuvat

Tutkintomaksu 58 €.

Lisätiedot

TreduNavi, p. 040 170 5649, tredu.haku@tampere.fi

Opinto-ohjaaja Arja Eronen
p. 0400 275 968
arja.eronen(at)tampere.fi

Koulutussuunnittelija Hanna Orava
p. 050 574 8542
hanna.orava(at)tampere.fi

Opintosihteeri Leila Talli
p. 050 542 8512
leila.talli(at)tampere.fi