Koulutukset » Nuorten koulutus » Urheilijat

Urheilijat

Kysy lisää!

Urheilukoordinaattori Juha Hämäläinen
p. 050 303 0776
juha.hamalainen(at)tampere.fi

Opinto-ohjaaja Ulla Haavikko
p. 050 345 1088
ulla.haavikko(at)tampere.fi

Info urheilevalle nuorelle

12.12.2016 klo 17.30
Sammon keskuslukion auditorio
Uimalankatu 5, Tampere

Huippu-urheilun ja opintojen yhdistäminen onnistuu

Kun kilpaurheilu on osa elämää, ammattiopintojen ja urheilutavoitteiden yhdistäminen on kauaskantoinen ratkaisu. Hankit ammatin ja parannat jatko opintomahdollisuuksiasi samalla, kun kehität itseäsi urheilijana täysipainoisesti.

Tredu on Olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon kuuluva oppilaitos, jossa tuetaan urheilevan opiskelijan pyrkimyksiä kokonaisvaltaisesti. Opetusministeriö on myöntänyt Tredulle erityisen tehtävän urheilijoiden ammatillisen koulutuksen järjestämiseksi.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Urheilijaopiskelijaksi voi hakea kaikille Tredun koulutusaloille. Urheilijat opiskelevat ryhmissä, joissa harjoittelua tuetaan joustavilla opetusjärjestelyillä. Urheilija-opintoihin valitut ovat ikäluokkansa kansallista kärkitasoa omassa lajissaan. Urheilulliset tasovaatimukset muodostuvat Suomen Olympiakomitean valtakunnallisen linjauksen mukaan. Urheilija-opintoihin hakeva voi saada 1–3 lisäpistettä lajiliittojen esityksestä.

Opiskelija täyttää Opintopoluissa urheilijalomakkeen, joka aukeaa kun rastittaa hakevansa urheilijoiden ammatilliseen koulutukseen. Lisäksi hakija täyttää Hakulomake urheiluoppilaitokseen 2017-lomakkeen ja lähettää sen hakuaikana TreduNavi-hakupalveluun.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
Hakupalvelu / Urheilijahaku
PL 217, 33101 Tampere

Esitietojen perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastatelluista hakijoista valitaan opiskelijat urheiluvalmennusryhmään.

Urheilevaa opiskelijaa tuetaan

Urheilun ja opintojen yhdistämisessä auttavat päätoiminen urheilukoordinaattori sekä urheilijoiden ohjaamiseen erikoistuneet opinto-ohjaajat. Ryhmänohjaajilla ja muulla henkilökunnalla on vankka kokemus urheilevien opiskelijoiden tukemisesta. Tärkeimpiä tukimuotoja ovat henkilökohtainen opintosuunnitelma, päivittäistuki opiskelijan arjessa, oppilaitosten organisoima aamuvalmennus työjärjestykseen integroituna, urheiluakatemian tukipalvelut sekä urheilumyönteinen ilmapiiri.

Urheilijoiden ammatillisen koulutuksen ryhmään valittu opiskelija saa samalla Tampereen urheiluakatemian jäsenyyden.Lisätietoa urheiluakatemian toiminnasta ja eduista.

Aamureenit ammattilaisten vetäminä

Urheilijoille järjestetty aamuvalmennus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Tampereen urheiluakatemian ja Sammon keskuslukion urheilulinjan kanssa. Oppilaitosten yhteiset lajikohtaiset harjoitusryhmät toimivat kolmena aamuna viikossa: tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8–10. Kaikki aamuharjoitusten valmentajat ovat lajiliittojen hyväksymiä ammattilaisia, joukossa nuorten olympia- ja maajoukkuevalmentajia. Tredun urheilijoiden koulutukseen osallistuminen luetaan osaksi tutkinnon opintoja.

Tredun ja urheiluakatemian yhteiset harjoitusryhmät toimivat seuraavissa lajeissa: jääkiekko, jalkapallo, judo, koripallo, lentopallo, paini, painonnosto, salibandy, suunnistus, taitoluistelu, tennis, uinti, voimistelu ja yleisurheilu.

Muissa lajeissa valmennus toteutetaan yhteistyössä urheilijan oman valmentajan tai seuran kanssa. Kaikille urheilijoille tarjotaan fysiikkavalmennusta ja lihashuoltoa. Aamureenit tapahtuvat Tampereen kaupungin korkeatasoisissa urheilutiloissa: Hakametsän jäähallit, Nääshalli, Pyynikin palloiluhalli, Ratinan urheilukeskus, Sammon keskuslukion liikuntasali, Tampere Areena, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Tampereen Tenniskeskus, Tredun toimipisteiden liikuntasalit ja Varalan Urheiluopisto.

Tutustu urheiluohjelmaan