Koulutukset » Oppisopimuskoulutus » Koulutustarjonta » Kotitalous- ja kuluttajapalvelut » Kotityöpalvelujen ammattitutkinto, TAKK

Kotityöpalvelujen ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Hakuaika

Tietopuolinen koulutus aloitetaan orientaatiopäivällä.

Orientaatiopäivät 2017:
7.4.2017
19.5.2017
16.6.2017

Koulutuspaikka:

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Ajankohta:

Joustava

Kesto:

Kesto n. 1-1,5 vuotta.

Hinta:

58 €


Oppisopimuksella opiskelet ja opit käytännönläheisesti. Voit kouluttautua uuteen ammattiin tai syventää ammattitaitoasi. Oppisopimuksen tarkoituksena on työntekijän ja organisaation osaamisen kehittäminen. Tavoitteena on sovittaa yhteen opiskelijan yksilölliset tarpeet ja työnantajan intressi. Työpaikalta nimettävä työpaikkakouluttaja ohjaa ja arvioi työpaikalla tapahtuva oppimista. Monipuolisia työtehtäviä tekemällä ja osallistumalla ajankohtaisiin koulutuspäiviin alan oppilaitoksessa onnistut ja pääset tavoitteeseesi.

Kotityöpalvelujen ammattitutkinnon suorittaneella henkilöllä on monipuoliset valmiudet työskennellä itsenäisesti asiakaskodeissa erilaisissa kodin arjen työtehtävissä. Hänen työtehtäviinsä voi kuulua kodin siivousta, kodin tekstiili- ja vaatehuoltoa, asiakkaan avustamista ja asiointipalveluja, ruoan valmistusta tai pihan- ja puutarhanhoitoa. Kotityöpalvelujen ammattilainen työskentelee asiakkaiden kodeissa tai kodinomaisissa laitoksissa. Kotityöpalvelujen ammattilainen toimii asiakaslähtöisesti kunnioittaen asiakasta, asiakkaan itsemääräämisoikeutta sekä hänen kotiaan, tapojaan että tottumuksiaan. Kotityöpalvelujen ammattilainen on asiakaspalvelutaitoinen, yhteistyökykyinen, oma-aloitteinen ja hienotunteinen. Hän toimii luotettavasti ja vastuullisesti.

Oppisopimuksen sekä siihen liittyvät tietopuoliset opinnot voit aloittaa yksilöllisesti ja joustavasti. Tietopuolisesta opetuksesta vastaa Tampereen Aikuiskoulutuskeskus. Oppisopimusta tehdessä opiskelijalle laaditaan työpaikan työtehtävien tarjoamien oppimismahdollisuuksien pohjalta henkilökohtainen opiskeluohjelma. Suunnitelmassa määritellään tietopuolisen opetuksen päivien määrä, sisältö ja toteutusaika. Tietopuoliset opinnot toteutetaan lähiopetuksena ja/tai verkko-opetuksena. Tutkinto suoritetaan osakohtaisina näyttöinä aidoissa työtilanteissa työnantajan työkohteissa.

Tietopuolisen opetuksen lähiopetuspäiviä oppilaitoksella on 9–10. Lähipäivien määrä voi olla suurempi yksilöllisen henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaan, riippuen osavalinnoista. Toteutus klo 8.30-15 tai myös ½ pv jaksoina.

Tutkinnon pakollinen osa

Kotisiivouspalvelujen tuottaminen

Lisäksi valitaan kaksi valinnaista osaa seuraavista:

- Avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen
- Kodin tekstiili- ja vaatehuoltopalvelujen tuottaminen
- Kodin ruokapalvelujen tuottaminen
- Piha- ja puutarhanhoitopalvelujen tuottaminen
- Yrittäjänä toimiminen
- Muun ammatti- tai erikoisammattitutkinnon osa

Opiskelija voi suorittaa koulutuksen aikana erilaisia ammattikortteja omakustanteisesti:

- Palveluja Kotiin passi
- Hygieniaosaamiskoulutus
- Työturvallisuuskorttikoulutus
- Sosiaali- ja terveydenhuollon turvakorttikoulutus
- EA 1 koulutukseen

Kotityöpalvelujen ammattitutkinnon perusteet

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus sopii kotityöpalveluja tuottavassa yrityksessä työssä oleville tai alalle hakeutuville, sekä alalla itsenäisenä yrittäjänä toimiville henkilöille. Koulutuksen aikana työskennellään monipuolisissa kotityöpalvelutehtävissä työkohteissa.

Pääsyvaatimukset

Opiskelijalla tulee olla tiedossa tai sovittuna työpaikka, jossa tutkinnon suorittaminen on mahdollista.

Opiskelukustannukset

Tutkintomaksu 58 €.

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan Tredun oppisopimuskeskuksen kautta.

Lisätiedot

Koulutuksen sisällöt

Koulutuspäällikkö Eija Järvilahti
p. 044 7906 305
eija.jarvilahti(at)takk.fi

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Oppisopimus ja ilmoittautuminen

Koulutustarkastaja Marianna Arvola
p. 050 329 5710
marianna.arvola(at)tampere.fi

Oppisopimusneuvoja Marica Hannus
p. 050 555 5525
marica.hannus(at)tampere.fi

Tredun oppisopimuskeskus