Koulutukset » Oppisopimuskoulutus » Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Oppisopimuskoulutuksesta

Mistä saan työpaikan?

Oppisopimusopiskelijaksi hakeutuva hankkii omatoimisesti koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopii oman työnantajansa kanssa mahdollisuudesta aloittaa oppisopimuskoulutus. Työttömän työnhakijan on mahdollista hakeutua TE-toimiston toteuttamaan työharjoitteluun, jonka kautta voi löytyä oppisopimustyöpaikka. Voit myös hyödyntää oppisopimuskeskuksen OpsoRekry.fi palvelua.

Maksetaanko oppisopimusaikana palkkaa?

Työnantaja maksaa oppisopimusopiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tarkempia tietoja alan palkkauksesta voi kysyä ammattialan liitosta tai Aluehallintovirastosta.

Täytyykö opiskelijan itse hakeutua oppilaitokseen?

Ei tarvitse. Kun oppisopimus on solmittu, oppisopimuskeskus ilmoittaa opiskelijan oppilaitokseen.

Mitä korvauksia työnantaja saa oppisopimuksesta?

Oppisopimuskeskus maksaa työnantajalle koulutuskorvausta, lisäksi työnantaja voi hakea paikallisesta TE-toimistosta palkkatukea työttömän työntekijän oppisopimuskoulutuksen aloittamiseen. Koulutuskorvauksen määrää voit tiedustella oppisopimuskeskuksesta.

Saanko opiskelijakortin tai KELAn opintoetuuksia?

Et, koska oppisopimusopiskelu ei ole päätoimista opiskelua ja siitä maksetaan palkkaa.

Paljonko koulutus maksaa?

Tietopuoliset opinnot ovat opiskelijalle pääsääntöisesti maksuttomia. Tutkintomaksu on 58 €.

Minkä ikäiset voivat opiskella oppisopimuksella?

Opiskelijan pitää olla 15-vuotias, eikä yläikärajaa ole.

Kuinka pitkään oppisopimuskoulutus kestää?

Oppisopimuskoulutuksen kestoon vaikuttaa tavoitteena oleva tutkinto. Esimerkiksi perustutkinto kestää 2-3 vuotta ja ammatti- ja erikoisammattitutkinto 1-2 vuotta.

Study/Sopimus Pro verkkopalvelusta

Kirjautumissivu ei aukea, palveluun ei pääse?

Tarkista kirjautumisosoite: https://campus.sopimuspro.fi/study tai www.oppisopimuskeskus.fiEn muista käyttäjätunnusta / salasanaani. Mistä saan uuden?

Kirjautumissivulla on linkki 'Unohtuiko salasana?' Siitä klikkaamalla ja syöttämällä sähköpostiosoitteen (osoitteen pitää olla sama joka on ilmoitettu oppisopimuskeskukseen) saat tunnukset omaan sähköpostiisi. Jos palvelu ei tunnista sähköpostiosoitetta on otettava yhteys oppisopimuskeskukseen tunnusten saamiseksi.

En pääse kuittaamaan arviointejani.

Jos kouluttaja on tehnyt arvioinnin, näkyy opiskelijatunnuksilla palveluun kirjauduttaessa vasemmassa sivussa kohta kuittaa arviointikeskustelu. Jos tätä ei näy ja olet itse myös kouluttaja jollekin opiskelijalle, tarkista, että olet kirjautunut palveluun opiskelijatunnuksillasi.

Miten työpaikkakouluttaja tekee päättöarvioinnin?

Klikkaa hakusivulla "Hae päättyneitä päättöarviointia varten" ja paina "Hae"-painiketta. Sivun alalaitaan avautuu linkkeinä niiden opiskelijoiden nimet, joille päättöarvioinnin kirjaaminen on mahdollinen. Opiskelijan nimeä klikatessa aukeaa päättöarviointisivu.

Koulutuskorvausten hakuajat ja maksupäivät

Koulutuskorvaus maksetaan jakson päättymisen jälkeen alla olevan aikataulun mukaan. Korvausta ei ole mahdollista hakea takautuvasti.

Jakso

Hakuaika

Maksetaan viimeistään

1.2.-31.5.

1.6.-23.6.

31.7.

1.6.-30.9.

1.10.-23.10.

30.11.

1.10.-31.1.

1.2.-23.2.

31.3.