Tredu » Tiedotteet » Pirkkalan ilmailualan koulutuskeskus vihittiin perjantaina käyttöön

Pirkkalan ilmailualan koulutuskeskus vihittiin perjantaina käyttöön

Nauhaa leikkaamassa Patria Oy:n toimitusjohtaja Olli Isotalo, pääministeri Sipilä sekä Tampereen pormestari Lauri Lyly. Kuva: Aamulehti

Juhlapuhujana paikalla ollut pääministeri Juha Sipilä paljasti itsekin olevansa jatkuva opiskelija "tällä alalla".

–Viimeistelen parhaillaan miehistöyhteistyökurssia, ja olen aloittanut myös liikennelentäjän teoriaopinnot. Tämä työ vain tahtoo jonkin verran hidastaa, Sipilä kertoo.

Sipilä ei paljastanut, aikooko hän suorittaa myös liikennelentäjän käytännön opinnot tai liittyvätkö opinnot tulevaisuuden ammattisuunnitelmiin.

Toiminta uusissa tiloissa on jo alkanut, ja tiloihin on oltu varsin tyytyväisiä. Nyt käytössä on kaksi suurta hallitilaa, jonne mahtuvat sekä opiskelijat että koulun kahdeksan lentokonetta ja yksi helikopteri.

–Toinen halleista tullaan varustamaan laitteiltaan ja koneiltaan sellaiseksi, että se simuloi aitoa huoltoympäristöä. Siitä on helppo siirtyä yrityksiin töihin, kertoo koulutuspäällikkö Juhani Anttila.

Jatkossa Pirkkalassa koulutetaan myös lentokentänhoitajia, jotka vastaavat muun muassa koneiden purkamisesta ja lastauksesta sekä jäänestosta.

Lisäksi koulutetaan väkeä lentokenttien turvallisuustehtäviin, kuten turvatarkastuksiin. Uudessa koulutuskeskuksessa on harjoittelua varten on oma läpivalaisulaitteisto.