Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun hopeaseppäopiskelijan korut kimaltelevat Linnan juhlissa

Julkaistu 5.12.2018 9.17

Outi Varpu Lehtonen opiskelee Tredussa hopeasepäksi. Tulevissa Linnan juhlissa on kaksi henkilöä, jotka kantavat Outin valmistamia koruja yllään. Koruja hän on valmistanut jo aiemminkin, mutta opinnot hän aloitti Tredussa viime syksynä.

Katja Kaikkonen ja Outi Lehtonen Pedatorilla myymässä koruja.
Outi Varpu Lehtonen (oikealla pöydän takana) myi Tredun työpajalla käsityönä valmistettuja koruja syksyllä järjestetyllä Pedatorilla.

Europarlamentaarikko Merja Kyllösen kaulassa nähdään erittäin näyttävä hopeinen kaulakääty, jonka valmistamiseen on tarvittu 20 metriä hopealankaa ja 30 hopeahelmeä. Kyllönen kantaa itsenäisyyspäivän vastaanotolla myös Lehtosen valmistamia korviksia ja rannekorua.

Myös Anu Lehtola juhlii itsenäisyyspäivän vastaanotolla Lehtosen korut asusteinaan. Anu Lehtola saapuu Linnan juhliin kutsun saaneen miehensä Miika Lehtolan kanssa, joka toimii biohajoavaa lasia valmistavan Arctic Biomaterials Oy:n toimitusjohtajana.

Tämän vuoden juhlissa on teemana ekologisuus. Lehtola osti korut viime viikonloppuna design-tapahtumasta, jossa Outi oli myymässä korujaan muiden opiskelijoiden kanssa.

– Jos olisi ollut aikaa, olisin yhdistänyt hänen koruihinsa biohajoavaa lasia, toteaa Lehtonen.

Kultaseppien liitto on kerännyt tiedot korujen tekijöistä ja niiden kantajista. Nämä tiedot kerrotaan Linnan juhlien kättelyiden yhteydessä.


Teksti Päivi Valkama

Kuvat Mira Pekkala