Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Metsäteollisuuden jättiläiset ryhtyivät tredulaisten kummeiksi

Julkaistu 31.10.2018 14.28

Metsä Group ja John Deere ovat valinneet kummioppilaikseen 29 metsäkoneenkuljettajaksi opiskelevaa nuorta. Nuoret ovat aloittaneet opintonsa Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Metsätien toimipisteessä Kurussa elokuussa 2018 ja 2017. Kummitoiminnan tarkoituksen on lisätä alan vetovoimaa ja saattaa alan opiskelijat ja yrittäjät yhteen.

Metsä Groupin ja John Deeren työntekijät yhteiskuvassa Tredun metsäkoneenkuljettajien kanssa.
Osaaville ja taitaville metsäkoneenkuljettajille on töitä tarjolla tulevaisuudessakin.

Metsäalan oppilaitokset ovat avainasemassa työvoimapulaan vastattaessa.

– Nyt tarvitaan motivoituneita nuoria koulutukseen, sillä metsäalalla on kova osaajapula, kertoo tuotantopäällikkö Pasi Arkko Metsä Groupista.

– Meillä on erittäin hyviä kokemuksia vastaavasta yhteistyöstä Etelä-Savon ammattiopiston kanssa. Meidän näkökulmastamme tällainen yhteistyö oppilaisten kanssa on erittäin toimivaa ja palkitsevaa, Arkko sanoo.

Osaavat nuoret työllistyvät alalle varmasti. Metsäkoneenkuljettajan työ on itsenäistä ja huipputeknisillä koneilla luonnossa tapahtuvaa työtä.

– Metsäkoneenkuljettajien lisäksi myös osaavat metsäkoneasentajat ovat kysyttyjä työelämässä. Heiltä löytyy osaamista metsäkoneiden lisäksi muidenkin liikkuvien työkoneiden huolto- ja korjaustöihin, kuvailee John Deeren jälkimarkkinointijohtaja Pertti Rauva metsäalan osaajatarvetta.

Kummitoiminnan myötä opiskelijat pääsevät muun muassa vierailemaan Metsä Groupin työmaille ja John Deeren toimipisteeseen, joissa heillä on mahdollisuus nähdä ammattilaiset töissä ja tutustua alan ihmisiin. Kummiopiskelijat pääsevät myös opintomatkalle Metsä Groupin biotuotetehtaalle Äänekoskelle keväällä 2020.

Kummitoiminta myös lisää yhteistyötä oppilaitoksen ja Metsä Groupin sekä John Deeren välillä.

– Vierailijaluennot tuovat tuoreimmat viestit työelämästä suoraan tuleville ammattilaisille. Työelämästä tuleva viesti osaamistarpeista on äärimmäisen tärkeää koulutuksen kehittämisenkin näkökulmasta, toteaa Tredun metsäalan koulutuspäällikkö Mari Nieminen.


Teksti Mari Nieminen

Kuvat Mari Nieminen