Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun muoti- ja hiusalan osaaminen esittäytyy Tampereen Häämessuilla 9.–10.2.

Julkaistu 5.2.2019 13.51

Noin 80 Tredun vaatetus-, muoti-, hius- ja catering-alan opiskelijaa ovat mukana toteuttamassa Tampereen Häämessuja tulevana viikonloppuna 9.–10.2.

Sanna Malinen työstämässä kaavoja pöydän ääressä.
Sanna Malinen suunnittelee ja toteuttaa hääpuvun alusta asti itse yhden kuukauden aikana.

Messuilla vihitään Tähtipari, jonka morsiamen hääpuku on Tredusta vaatetusompelijaksi keväällä valmistuvan Sanna Malisen käsialaa.

Malinen on suunnitellut, piirtänyt kaavat ja tehnyt hääpuvun alusta alkaen morsiamen toiveiden mukaisesti. Tuleva morsian valitsi Malisen inspiraatiokuvista mieluisimman. Työpäivät koululla ovat venyneet pitkiksi, sillä puvun suunnittelu aloitettiin vasta 7. tammikuuta.

– Puvussa on 20-luvun amerikkalaista glamouria, kuten pitsiä, helmiä ja hiuskoristeessa höyheniä. Morsiamelle tulee pitkät silkkihansikkaat

Malinen on itseoppinut kotiompelija, joka jo 20 vuotta sitten suunnitteli ja valmisti oman hääpukunsa. Ennen kouluikää hän ompeli leluille vaatteita ja hieman myöhemmin omiin harrastuksiinsa jumppa- ja voimistelupukuja. Valmistumisen jälkeen Malinen perustaa oman ompelimon.

– Halusin suorittaa tutkinnon, jotta minulla on virallinen paperi osaamisestani. Aion erottua kotiompelijoista valmistamalla vaatteita vaativista materiaaleista.

Sanna Malinen työstää kaavoja pöydän ääressä.
Sanna Malisen valmistama puku saa Tampereen Häämessuilla paljon huomiota, sillä messuilla vihitään vain yksi Tähtipari.

Tredu järjestää messuilla käytettyjen hääpukujen muotinäytöksen yhdessä kaarinalaisen hääpukuliike Unelman kanssa. Muotiassistentiksi opiskeleva Helka Karjalainen pitelee käsissään muotinäytöksen kaikkia lankoja. Hän hoitaa kuntoon aikataulut, musiikit ja koreografiat sekä valitsee näytöksen noin 20 hääpukua 50 puvun joukosta.

– Valitsimme muotinäytöksen mallit Koivistontien toimipisteen casting-tilaisuudessa. Mallit ovat kaikki Tredun opiskelijoita.

Helka Karjalainen tietokoneen ääressä.
Helka Karjalainen haluaa tulevaisuudessa tehdä töitä vaatetusalalla esimerkiksi vaateliikkeessä tai tapahtumatuotannossa.

Yksi valituista malleista on Ida Laine, joka opiskelee Karjalaisen kanssa muotiassistentiksi. Laineen kampauksen ja meikin taiteilee hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelija Matilda Hatakka. Opiskelijat harjoittelivat viikonlopun juhlakampausten tekoa ensimmäisen kerran keskiviikkona.

– Suunnittelu ja pohjatyöt vievät eniten aikaa. Messuille osallistuminen on minulle mieluinen juttu, sillä nautin juhlakampausten tekemisestä, Hatakka kertoo.

Mallien kampaukset ja meikit tehdään lopullisesti molempina messupäivinä alkaen klo 10 osastolla E1200. Samalla osastolla ehostetaan myös Tähtiparin kampaukset ja meikit.

Minea Sutinen istuu Julianna Vakkalan laitettavana kampaajatuolissa.
Hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelija Julianna Vakkala tekee juhlakampauksen ja meikin Minea Sutiselle.

Kondiittoriopiskelijat esittelevät osaamistaan hääkakunkoristelunäytöksessä osastolla E1300 klo 12 alkaen. He jakavat maistiaisia 300:lle ensimmäiselle.

Koko messujen ajan tekstiili- ja muotialan opiskelijat opettavat tekemään ruusuja ja rusetteja osastolla E1200. Samalla osastolla hiusalan opiskelijat loihtivat pikakampauksia ilmaiseksi messuvieraille. Kondiittoriopiskelijat opastavat marsipaaniruusujen tekemisessä osastolla E1300. Tredun käsi- ja taideteollisuusalan opiskelijoiden somistama hääauto on esillä osastolla E419 koko viikonlopun ajan.

Tampereen Häämessut juhlii tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan. Messuilla on iso valikoima hääjuhlaan ja hääteemaan liittyviä tuotteita ja palveluita. Esillä on pieniä ja suuria juhlapaikkoja, catering- ja juhlapalveluita, juhlapukuja, sormuksia, koruja, kauneusalan tuotteita, askartelutarvikkeita, häämatkaideoita ja häämusiikkitarjontaa.

Voit seurata messukuulumisia Tredun somekanavissa lauantaina. Facebookissa Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Instagramissa TreduOfficial.


Teksti Nette Tuominen

Kuvat Toivo Taivainen