Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun joulutupa Tampereen Joulutorilla on monen tekijän yhteinen ponnistus

Julkaistu 4.12.2019 14.24

Tredun opiskelijat pyörittävät Keskustorilla rakentamaansa ja sisustamaansa tunnelmallista joulutupaa.

 

Kuva: Tredun tunnelmallinen joulumökki pyörii opiskelijavoimin.

Mökin rakentamisessa mukana olivat Tredun talonrakennus-, puuseppä- ja sähköasentajaopiskelijat ja myös tarjolla olevien tuotteiden osalta kaikki valmistuksesta myyntiin tapahtuu opiskelijoiden toimesta. Vaihtuvaan tuotevalikoimaan kuuluu jouluherkkujen lisäksi esimerkiksi tekstiilituotteita ja koruja. Osa tuotteista on valmistettu osana Nuori Yrittäjä -kurssia, jonka aikana opiskelijat ovat perustaneet omia NY-yrityksiään.

Opiskelijoilla tuntuu hyviä ideoita riittävän aina somemarkkinoinnista sommitteluun ja moni saakin joulutorin pyörittämisestä arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

Sekä tekstiili- ja vaatetusalaa että liiketaloutta opiskelevat Erika Murtojärvi ja Sharon Kari ovat päässeet ryhmänsä Twist Turban Pop Up -projektin myötä kokeilemaan, millaista pienimuotoinen yrittäjyys voisi olla. Twist Turban Pop Up myy mm. näppäriä kylpyturbaaneja.

Ainakin on muodostunut sellainen yleiskuva siitä, mitä yrittäminen pitää sisällään aina tuotteiden suunnittelusta niiden myyntiin, kertoo Murtojärvi.

On opittu myös esimerkiksi, että hommassa tarvitaan paljon kommunikointia työryhmän sisällä, lisää Kari.

Kuva: Tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden Twist Turban Pop Up myy mm. näppäriä kylpyturbaaneja.

Jouluherkkujen myynnistä tuvassa vastaa Muorin Grilli NY-yritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluu myös Tredun kuuluisa oma makkara. Elintarvikealan opiskelijat Emma Lehtonen ja Nea ovat olleet joulutoritehtävissä jo aiemminkin. Lehtonen kertoo, että toriprojekteista on jäänyt hyvät kokemukset ja fiilikset, vaikka haasteisiinkin silloin tällöin törmää.

Vaikka kuinka hyvin valmistautuisi, yllättäviä tilanteita tulee silti välillä vastaan. Mutta niistäkin aina selvitään, hän toteaa Nean kompatessa. Tällä kertaa esimerkiksi perinteistä tulella toimivaa grilliä on jouduttu odottamaan ennakoitua pidempään, mutta sellainenkin loppujen lopuksi mökkiin saadaan.

Kuva: Elintarvikealan opiskelijoiden tuotevalikoimasta löytyy esimerkiksi kuumia juomia talvipäivien lämmikkeeksi.


Tredun mökillä voi siis herkullisista välipaloista nauttimisen lisäksi tehdä kivoja ja uniikkeja löytöjä vaikkapa pukinkonttiin ja samalla tukea Tredun osaavien opiskelijoiden polkua työelämään. Lämpimästi tervetuloa vierailemaan Keskustorilla! Tori on auki joka päivä klo 1119 aina 22.12.2019 saakka. Muista varata käteistä mukaan.


Teksti liiketoiminnan opiskelija Mia Nuutilainen

Kuvat Mia Nuutilainen