Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Roboreel-hanke tuo robotiikan yritysten arkeen

Julkaistu 11.3.2019 15.42

Roboreel-hankkeen ohjausryhmä kokoontui Tredun Santalahdentien toimipisteessä perjantaina 8.3. Ennen kokousta ryhmä tutustui toimipisteen toimintaan. Ohjausryhmän jäsenet kiersivät sosiaali- ja terveysalan sekä hius- ja kauneudenhoitoalan oppimisympäristöjä. Erityistä mielenkiintoa herätti älykoti, jossa opiskelijat harjoittelevat terveysteknologian laitteiden käyttöä hoivapalveluissa.

Ohjausryhmän jäseniä asiakkaiden kuntoilualueella Santalahdentien toimipisteellä.
Ohjausryhmän jäsenet tutustuivat kuntoutuslaitteisiin, joita sosiaali- ja terveysalan opiskelijat käyttävät ulkopuolisten asiakkaiden kanssa.

Roboreel-hankkeen tavoitteena on edistää automatiikan ja robotiikan käyttöön ottamista pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Hankkeen kautta yritykset voivat osallistua valmennukseen, jossa tarkastellaan yrityksen mahdollisuuksia ottaa robotiikka ja automatiikka osaksi yrityksen arkea.

Tavoitteena on yritysten robotiikkaan liittyvien ongelmien ratkaiseminen ja henkilöstön osaamisen lisääminen. Konsultaation jälkeen yritykset voivat osallistua kokeiluihin ja simulaatioihin yhdessä oppilaitosten kanssa. Tarkoituksena on löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja hyödyntää niitä yritysten kilpailukyvyn kasvattamisessa.

Tredu on toteuttanut yritysvalmennuksia kuluneen kevään aikana ja neuvottelut uusien yritysten kanssa on käynnissä.

Hanke on Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama 6Aika-hanke, jota toteutetaan viiden kaupungin alueella yhteistyössä oppilaitosten, yritysten, tutkimusorganisaatioiden ja kaupunkilaisten kanssa. Hanketta koordinoi Vantaan kaupungin nuoriso- ja aikuiskoulutuksen tulosalue. Muut osatoteuttajat ovat Tredu, TAI Turusta, Oamk Oulusta, Omnia Espoosta ja Metropolia pääkaupunkiseudulta. Hankkeen toiminta-aika on 1.5.2018–31.12.2020.

Ohjausryhmän jäseniä pöydän ympärillä istumassa.
Laila Bröcker, Markku Kuula, J. Tuomas Harviainen ja Antero Putkiranta olivat vaikuttuneita Santalahdentien opiskeluympäristöistä.

Kuvat Markku Sandberg