Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tulevaisuuden yrittäjyyttä esiteltiin CiTe-projektin yhteistyömaille

Julkaistu 15.5.2019 11.05

CiTE (Confidence in Teaching Enterprise) projektin yhteistyömaiden edustajat Skotlannista, Baskimaasta ja Hollanista vierailivat projektipalaverissa Tampereella. He tutustuivat samalla Tredun yrittäjyyskasvatukseen ja yrittäjyysopintoihin 14.5.–15.5. Sammonkadun toimipisteessä. Projekti kuuluu Tredun yhden strategisen painopisteen Tulevaisuuden yrittäjyyttä Tredusta työpaketteihin.

Opiskelijat seisovat taulun edessä ja projektiryhmä istuu pöydän ääressä kuuntelemassa.
Opiskelijat kertoivat yrittäjyysopinnoistaan projektiryhmän jäsenille.

Projektin teemana on jakaa hyviä käytäntöjä yrittäjyyskoulutuksesta ja yrittäjyyteen kannustavasta ilmapiiristä eri koulutusalojen tarpeisiin. Projektin aikana kartoitetaan kaikkien yhteistyömaiden yrittäjyyskasvatuksen hyödynnettäviä käytäntöjä.

Eri maiden opettajat työstävät eri teemoista opetuskokonaisuuksia, joita testataan projektin aikana kaikissa kumppaniorganisaatioissa ja yhteisissä työpajoissa. Projektin avulla saadaan laaja kokonaisnäkemys alan tilanteesta Euroopassa sekä jaetaan ja saadaan uutta opetusmateriaalia laajassa eurooppalaisessa verkostossa (Networks of Networks). Projektin aikana tuotetaan ja testataan käytännön opetussisältöjä ja virtuaalisia opetusmateriaaleja.

Projektiryhmä seisoo portaiden äärellä.
Projektiryhmään kuuluu osallistujia Hollannista, Baskimaalta ja Skotlannista.

Vieraille esiteltiin Pirkanmaata ja Suomea. He tutustuivat Tredun kampusten ja toimipisteiden koulutusaloihin. Opiskelijat kertoivat NY-yritysten perustamisesta. Opiskelijoiden kokemusten mukaan Tredu on turvallinen paikka oppia ja erehtyä. Vieraat saivat muistona Tredusta mukaansa Sammonkadun NY-yrityksen myymää kahvia.

Tredun visio vuosille 2019–2022 on Ammatillista etumatkaa - Rohkee, Retee ja Reilu Tredu. Strategisia painopisteitä on kolme:
- Tulevaisuuden yrittäjyyttä Tredusta
- Kestävä elämäntapa Tredusta
- Teknologisesti älykkäämpää tulevaisuutta Tredusta.