Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Yrittäjyys opitaan tekemällä

Julkaistu 4.9.2019 11.01

Tredun Santalahdentien toimipisteessä on avattu yrittäjyyden oppimisympäristö Starttaamo.

Kolme naista seisoo julisteen edessä. Vasemmalla on raanu ja oikealla anopinkieli.
 

Kuva: (vas.) Emmi Salminen, Sanna Kattelus ja Marita Viljanen ovat innostuneita uudesta oppimisympäristöstä.

Starttaamossa opiskelijoille tarjotaan matalan kynnyksen ohjauspalveluja, mahdollisuuksia itsenäiseen opiskeluun, yrittäjyys- ja työelämävalmiuksia sekä tukea yrittäjänä toimimiseen. Starttaamo on osa valtakunnallista 365/12 Aina avoin ammatillinen oppilaitos -hanketta. Hankkeen tavoitteena on luoda 365/12-malli ammatillisesta oppilaitoksesta, jossa opiskelu on aina mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta. Pilottialaksi on valittu Tredun Pyynikin kampuksella hius- ja kaunedenhoitoala.

Starttaamo mahdollistaa entistä nopeamman opiskelun yrittäjämäisesti. Lisäksi se tehostaa yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä. Tavoitteena on uusien innovaatioiden ja liiketoimintaideoiden syntyminen. Mallin avulla parannetaan myös ammatillisen koulutuksen läpäisyä sekä opiskelijoiden, opettajien, ohjaajien ja työelämän edustajien osaamista.

Tarjoamme aitoja mahdollisuuksia kokeilla yrittäjämäistä toimintaa, ohjatusti ja turvallisesti. Meillä on myös erilaisia tapahtumia, työpajoja sekä hyvät verkostot työelämään ja Tredun sidosryhmiin, kertoo ammatillinen ohjaaja Emmi Salminen.

Toimintaa luotsaavat Salmisen lisäksi lehtori Sanna Kattelus sekä opettajat Mirkka Sahlstedt ja Marita Viljanen. Mallia kehitetään asiakaslähtöiseksi yhdessä opiskelijoiden kanssa. Yrittäjän siipien kantavuutta voi testata jo opintojen aikana esimerkiksi NY-yrittäjänä sekä 4h- ja kevytyrittäjänä. Starttaamossa panostetaan monimuotoiseen, innovatiiviseen ja laadukkaaseen valmennukseen ja neuvontaan.

Osaaminen karttuu oikeiden asiakkaiden ja tekemisen kautta. Starttaamo aktivoi ja kokoaa laajasti yhteen verkostoja yritys- ja työelämästä, oppilaitoksista sekä hankkeista. Tredun monialainen koulutustarjonta mahdollistaa yhteistyön myös eri alojen opiskelijoiden kesken. Rohkeat kokeilut ja tiimioppiminen vahvistavat oppimista. Co-working-tila on järjestetty tiimi- ja projektityöskentelyä varten.

Starttaamo palvelee Santalahdentien kaikkia opiskelijoita tiistaisin klo 12.3015.00. Muina aikoina neuvontaa saa sovitusti.

Hankkeiden päättymisen jälkeen toimintamallia on tarkoitus jalkauttaa muillekin Tredun kampuksille huomioiden kampusten tutkintoalat, toimintamallit ja työelämäverkostot. Pilotointia tukee kaksi hanketta, opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Ohjauksen kehittäminen ja 365/12 -hanke, jonka rahoituksesta vastaavat Euroopan sosiaalirahasto, Hämeen Ely-keskus ja toteuttajaorganisaatiot.

Lisätiedot
Ammatilllinen ohjaaja Emmi Salminen
p. 041 730 0292
Emmi.Salminen@tampere.fi