Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Racing Tampere -kaupunkisuunnistus uusille opiskelijoille

Julkaistu 5.9.2019 9.40

Hauska uusien opiskelijoiden aloitustapahtuma Racing Tampere järjestettiin Tampereella 4.9. iltapäivällä.

 

Kuvassa kisan voittajajoukkue oli Tampereen lyseon lukion IB-linjalaisista Inka, Sofia, Elias, Josefina, Kreetta ja Katariina.

Kaupunkisuunnistus tarjosi opiskelijoille loistavan mahdollisuuden tutustua toisiinsa, Tampereeseen kaupunkina sekä palveluihin, joita he mahdollisesti tulevat käyttämään. Kilpailuun osallistuttiin joukkueena kiertäen erilaisia rasteja, joita olivat muun muassa Kela, Asuntotori, nuorisopalvelut Monitoimitalo ja Silta-Valmennuksen etsivä työ. Tapahtuman järjestäjinä toimivat toisen asteen koulutuksen kuraattorit: Outi Pohja, Tiina Vihantola, Pia Hoivassilta, Hilkka Launiainen ja Kaisa Niemi.

– Tapahtuma lähti tarpeesta järjestää uusille opiskelijoille ryhmäyttävää, hauskaa toimintaa sekä luoda uusia perinteitä toiselle asteelle, erityisesti ammattiopiston puolelle. Lukioilla on pitkät juhlaperinteet esimerkiksi vanhojen tanssien muodossa, mutta ammattioppilaitoksissa ei tällaisia juuri ole. Halusimme myös saada kehitettyä jotain yhteistä toimintaa koko toisen asteen oppilaitoksille. Tapahtumassa eri oppilaitosten nuoret pääsivät näkemään toisiaan, kertoo kuraattori Kaisa Niemi.

– Tällaiselle tapahtumalla on tarvetta, koska tämän kautta opiskelijat oppivat löytämään tarvitsemiaan paikkoja ja palveluja. Näen, että tällä voi olla vaikutusta Tampereelle juurtumisessa. Toisaalta uskon myös siihen, että meitä kuraattoreita on helpompi lähestyä, kun opiskelija näkee meitä tällaisessa rennommassa ja epävirallisemmassa ympäristössä, Niemi jatkaa.

Yksi keskeisistä kuraattorin lakisääteisistä tehtävistä on opiskelijoiden yhteisöllisen toiminnan tukeminen. Tavoitteena onkin ensi vuodesta lähtien saada opiskelijoita mukaan toteuttamaan Racing Tampere - tapahtumaa, jotta opiskelijat saavat itse kehittää toimintaa ja tehdä siitä oman näköistä. Toivottavasti tätä kautta saadaan lisättyä myös oppilaitosrajat ylittävää opiskelijoiden välistä yhteistyötä.

Tapahtumaan osallistui 72 opiskelijaa, Tredun opiskelijoiden lisäksi muitakin Tampereella opiskelevia ammatillisen- ja lukiokoulutuksen opiskelijoita. Kisaajat olivat innostuneita ja hyvällä fiiliksellä.

Kisan voittajajoukkue oli Tampereen lyseon lukion IB-linjalaisista Inka, Sofia, Elias, Josefina, Kreetta ja Katariina joukkueella Taas Myöhässä. Voittajat kertoivat, että joukkueella oli kisan jälkeen mahtavat fiilikset, mutta kuuma tuli.

– Mukavinta kisassa oli yhdessä toimiminen, opiskeluarjesta poikkeaminen ja irtiotto stressistä. Kiva oli nähdä, miten nopeasti Tampereen läpi voi päästä. Kisan reitti oli sopiva ja rastit olivat hauskoja ja hyödyllisiä.

Kehitettävää joukkue löysi ajankohdasta, joka heidän mielestään voisi olla kouluajan ulkopuolellakin, jotta kaikki pääsisivät osallistumaan. Joukkue suosittelisi tapahtumaa myös kaverille.

– Kannatti tulla Tampereelle opiskelemaan Porista, kommentoi yksi joukkueen jäsenistä.

Toivo Taivainen opiskelee media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa Mediapoliksella.

– Aika kului nopeasti kaupunkisuunnistuksessa. Tehtävät olivat hauskoja. Kuvien perusteella piti löytää uudet rastit. Osa tehtävistä olisi ollut minulle vaikeita, koska en ole alkuperäinen tamperelainen. Onneksi joukkueessani oli Tamperetta paremmin tuntevia kavereita. Kohokohtana jäi mieleen Sorsapuistossa ollut arvoitustehtävä, jossa piti puhelinluetton avulla muodostaa sana.

Palkintona kisassa oli Tampereen kaupungin tukemana muun muassa lahjakortteja museoihin, työväenopistoon ja filharmoniakonserttiin, joten opiskelijoille tarjoutuu mahdollisuus tutustua Tampereen kulttuuritarjontaan. Myös useat opiskelijaystävälliset yritykset olivat lähteneet tukemaan tapahtumaa ravintola- ja kahvilalahjakorttien kautta.


Teksti Kaisa Niemi ja Päivi Valkama

Kuvat Iina Järvinen