Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredu kulkee kärjessä hyvinvointiteknologioiden opetuskäytössä

Julkaistu 15.4.2019 16.08

Tredun hyvinvointiteknologian messut keräsivät suuren suosion Santalahdentien toimipisteessä torstaina ja perjantaina 10.–11.4. Kahden messupäivän aikana tapahtumassa vieraili noin 800 kävijää.

Henrik Kukkola ja Mikko Teräväinen seisovat kuvassa luurangon kanssa messupisteellään.
Henrik Kukkola (vas.) ja Mikko Teräväinen opiskelevat lähihoitajiksi mielenterveys ja päihdetyö osaamisalanaan. Kukkola ja Teräväinen esittelivät messuilla pistettä, jossa VR-lasien avulla seikkailtiin ihmisruumiin sisällä.

Messutapahtuman järjestivät hyvinvointiteknologian valinnaisen tutkinnon osan opiskelijat oppilasnäyttönä. Santalahdentien lähihoitajaopiskelijoiden lisäksi mukana oli Sammonkadun liiketalouden opiskelijoita ja tanskalaisia vaihto-oppilaita.

Ihmisiä tietokoneen ympärillä.
Lähihoitajaopiskelijat opastivat VR-lasien käyttöön. Niiden avulla messuvieraat kurkistivat ihmisen sisäelimiin ja elintoimintoihin.

Messuille oli kutsutta yhteensä 22 Tredun yhteistyöyritystä, jotka esittelivät hoito- ja hoivatyön apuvälineitä nykyteknologian huipulta. Esillä oli esimerkiksi älykkäitä turvaratkaisuja, robotiikkaa, liikuntaan aktivoivaa pelillisyyttä, nostotyötä helpottavia voimaliivejä, turvahälyttimiä, lääkeannostelijoita, kodin turvatekniikkaa, aktiivisuusmittareita ja kotihoidon palveluita.

Vanhempi mies polkemassa kuntopyörää.
Lähialueen vanhukset olivat aktiivisia messuvieraita ja kokeilivat laitteita innokkaasti.

Tredun opettaja Inga Pöntiö oli erityisen ilahtunut nähdessään paikalla varttuneempaa väestöä ja Tredun Helmen asiakkaita lähialueelta.

– Hyvinvointiteknologian apuvälineitä kehitetään arjesta selviytymisen tueksi. Erilaiset välineet ovat osa joka päiväistä opetustamme.

Tredu on Suomen ensimmäinen koulutuksenjärjestäjä, jossa opiskelijoiden on mahdollisuus opiskella hyvinvointiteknologioiden käyttöä. Messuvieraiksi oli kutsuttu myös muita koulutuksenjärjestäjiä ympäri Suomen. He tulivat tutustumaan apuvälineiden käyttöön ja mahdollisuuksiin osana opetusta.

Pöntiön mukaan hyvinvointiteknologiat sopivat mihin tahansa lähihoitajan tutkinnon osan opetukseen.

– Virtuaalitodellisuutta voi hyödyntää erimerkiksi anatomian tai ensiavun opetuksessa.

Nainen virtuaalitodellisuuslasit päässään.
Virtuaalitodellisuutta voi hyödyntää erimerkiksi anatomian tai ensiavun opetuksessa.

Teksti Nette Tuominen

Kuvat Carmen Sanjusto