Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredu esitteli hyvinvointiteknologiaosaamistaan International Digital Education Event -tapahtumassa Kiinassa

Julkaistu 30.10.2019 9.08

Koulutusvientiprojektien kautta syntyneet yhteistyökumppanit Kiinassa kutsuivat Tredun vieraakseen Kiinan Hangzouhun esittelemään osaamistaan kansainväliseen International Digital Education Event (IDEE) -tapahtumaan. Hyvinvointiteknologiaosaamisensa lisäksi Tredu tekee tunnetuksi kestävää ja älykästä Tamperetta Smart City -kaupunkina.

 

Kuva: Tredun ammatillisen koulutuksen johtaja Outi Kallioinen (vas.), lehtori Tiina Yli-Uotila, lehtori Inga Pöntiö, koulutusvientijohtaja Helena Koskinen, koulutuspäällikkö Teemu Kalliomäki ja lehtori Markus Mäkelä osallistuivat kansainväliseen International Digital Education Event (IDEE) -tapahtumaan. Ryhmä vierailee myös oppilaitoksissa ja vanhainkodeissa Kiinan Hangzhoussa.

Tredun hyvinvointialan osaaminen on huomattu Kiinassa ja nyt oppilaitos esitteli osaamistaan merkittävässä International Digital Education Event (IDEE) -tapahtumassa, jossa oli esillä opetus- ja koulutusalan uusimmat teknologiapohjaiset ratkaisut. Tapahtuma kokosi yhteen Kiinan koulutoiminnan kannalta keskeisimpiä vaikuttajia: Kiinan eri koulutusalojen viranomaiset, alan johtavien yritysten päättäjät, oppilaitosten edustajat sekä koulutusalasta kiinnostuneet sijoittajat.

Meillä on nyt erinomainen tilaisuus verkostoitua sekä kiinalaisten että tapahtumaan osallistuvien kansainvälisten yritysten kanssa. Käymme myös tutustumassa ammatillisiin oppilaitoksiin ja vanhainkoteihin. Nämä vierailut antavat erittäin tärkeää taustatietoa lähihoitajakouluttajien koulutusohjelman kehittämiseen, kertoo Tredun koulutuspäällikkö Teemu Kalliomäki.

Matkan aikana Tredun edustajat ovat jo neuvotelleet Xi'an kaupungin edustajien kanssa lähihoitajien ja opettajien koulutuksesta. Koulutukset ovat osa isompaa kokonaisuutta, jossa päätavoitteena on Tredu-konseptilla toimiva kampus Xi'an:n kaupungissa vuoteen 2021 mennessä.

Lähihoitajien koulutus ja kampuksen perustaminen vastaavat Kiinan nopeasti kasvavaan lähihoitajien tarpeeseen vanhustenhuollon alalle. Vanhusten määrä kasvaa Kiinassa nopealla vauhdilla ja se lisää hoitajien tarvetta suuresti, Kalliomäki taustoittaa.

Tredulla oli tapahtumassa oma messuosasto, jossa oli keskeisesti esillä hyvinvointiteknologia- osaaminen ja Tampereen kaupungin Smart City -konsepti. Tapahtuman järjesti kiinalainen Zhejiangi Times International Exhibition & Servicies Co. Ltd 25.–29.10.2019.


Teksti Sirpa Consiglio