Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Opettajan työkalupakki täydentyy Pedatorilla

Julkaistu 21.11.2019 15.12

21.11.2019 järjestetyn tapahtuman teemana oli Tredun uuden pedagogisen ohjelman lanseeraus.

 

Tredu järjestää vuosittain Pedatorin hyvien käytäntöjen jakamiseen. Opetus- ja ohjauspäivä on suunnattu omalle henkilöstölle ja muille alueen koulutuksen järjestäjille.

- Tapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 2013. Toimivaksi koettu idea on levinnyt myös muihin oppilaitoksiin, kertoo kehittämispäällikkö Tiina Kauma.

Esittelypisteillä tietoa, vinkkejä ja työkaluja löytyi HOKSauksesta (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma), työelämässä oppimisen ohjauksesta, työelämäyhteistyöstä sekä hyvinvoinnista. Tilaisuuteen ilmoittautuneita oli lähes 400. Ohjelma oli avoin myös opiskelijoille. Tapahtumanjärjestelyt toteutettiin yhteistyössä henkilöstön ja opiskelijoiden kanssa. Alla on poimintoja päivän ohjelmasta.

JokaOpe-materiaalit apuna työn sujumisessa

Opettajan työ on muuttunut muun muassa ammatillisen koulutuksen lakiuudistuksen myötä. Työ rakentuu monista osa-alueista ja hallittavaa tietoa on paljon. Tredussa työtä tukemaan on koottu käytännönläheinen työkalupakki.

- Olemme keränneet yhteen paikkaan materiaalia eri teemoista, esimerkiksi tutkinnon perusteista, arvioinneista, HOKSista ja työssäoppimisesta, Pirkko Pölönen Parasta Osaamista -hankkeesta esittelee.

Kuva: Lehtori Pirkko Pölönen kehittää työkaluja opettajan arkeen.

Suurin osa tuotetusta materiaalista on valtakunnallista ja kaikkien käytettävissä. Lisätietoa Parasta Osaamista -hankkeen työkaluista ja malleista löytyy alla olevien linkkien kautta:

Ulkoinen linkkiBlogi: bit.ly/posaaja

Ulkoinen linkkiFacebook: @POsaamista

Ulkoinen linkkiInstagram: @parastaosaamista

Ulkoinen linkkiTwitter: @Posaaja

Ulkoinen linkkiYoutube: parasta osaamista

Duuniin.tredu.fi-sivusto palvelee yrityksiä ja työssäoppijoita

Tredun syksyllä 2019 avattu palvelu yhdistää työ- ja työssäoppimispaikkoja tarjoavat yritykset sekä opiskelijat. Palvelu on yrityksille maksuton ja helppokäyttöinen. Opiskelijat voivat selailla työpaikkoja ilman kirjautumista tai erillistä sovellusta. Palvelussa voi ilmoittaa myös opiskelun rinnalle sopivista osa-aikatöistä sekä työpaikoista valmistuville opiskelijoille.

Hyvin valmisteltu ja toteutettu työssäoppiminen parantaa opiskelijan ammattitaitoja. Tiiviillä oppilaitoksen ja työelämän yhteistyöllä varmistetaan osaavat tekijät eri aloille. Palkallinen oppisopimus on yksi mahdollisuus suorittaa opintojaan myös kesäaikana.

Ulkoinen linkkiTutustu palveluun: Duuniin.tredu.fi