Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Ainutlaatuinen Hiedanranta kaipaa lisää ammattilaisia

Julkaistu 29.4.2019 15.49

Hiedanrannasta tulee älykäs ja kestävä läntisen Tampereen keskus, jossa kukoistavat uudet ideat, kokeilut ja kaupunkikulttuuri. Tredu kävi tutustumassa Hiedanrantaan yhdessä Tampereen kaupungin, Työllisyyspalveluiden ja TE-palveluiden kanssa. Tutustumisen tavoitteena oli kartoittaa alueen tarjoamia mahdollisuuksia muun muassa koulutusyhteistyön lisäämiseen.

Hiedanranta Näsijärvelle päin
 

Hiedanrannassa toimii jo tällä hetkellä työssä oppimiseen perustuva kiinteistönhuollon aikuiskoulutus. Koulutus on syntynyt Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden, Tredun ja Hiedanrannan yhteistyönä. Hiedanrantaan on rakentunut monialainen oppimisympäristö, jossa oppiminen tapahtuu koulunpenkin sijaan autenttisessa ympäristössä oikeita töitä tekemällä. Oppimisympäristönä toimivat Hiedanrannan kehityshanke, 32 yritystä sekä Tilapalvelun hallinnoimat 29 kiinteistöä. Yhteistyön ansiosta työttömät työnhakijat voivat siirtyä nopeasti koulutukseen ja sen myötä työelämään.

Hiedanranta

Alueen yrityksillä on tarve kehittyä ja kasvaa, eli myös rekrytoida uusia työntekijöitä. Alueella kaivataan erityisesti viestinnän ja markkinoinnin osaajia tuomaan aluetta tunnetummaksi, mutta töitä olisi tarjolla myös esimerkiksi erilaisten käsityöalojen osaajille sekä rakentamisen ja infran aloille. Tredu voisi lähteä mukaan esimerkiksi räätälöimällä yrittäjäkoulutusta ja tarjoamalla opiskelijoitaan työharjoitteluihin eri alojen toimijoille.

Tulevaisuuden Hiedanranta on kaupunginosa, jonka tavoitteena on tuottaa enemmän kuin kuluttaa. Kiertotaloudesta tulee elämäntapa ja samalla se tarjoaa työtä alueen toimijoille. Alueella on käynnissä erilaisia tutkimus- ja kehityshankkeita ja eri alojen toimijoilla on jo noin 30 mikroyritystä. Alueelle on tarkoitus rakentaa asuntoja 25 000 ihmiselle ja luoda alueelle 10 000 työpaikkaa.


Teksti Sirpa Aho