Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Erikoisammattitutkinto tuo lisäosaamista työelämään

Julkaistu 16.1.2019 14.07

Susa Pajari sai joulukuussa Tredussa valmiiksi markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinnon. Hänellä on vahva tausta Tredusta, sillä jo vuonna 2013 hän valmistui ulkoasun toteuttajaksi Hepolamminkadulta.

Susa Pajari Tredun valmistujaistilaisuudessa.
Susa Pajari onnistui yhdistämään opinnot ja työt tutkinnon arvoisesti.

Syksyllä 2017 Susa Pajari halusi täydentää vielä osaamistaan ja aloitti markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinnon opiskelun, josta valmistui joulun alla 2018.

Työuraa hän on tehnyt markkinointisuunnittelijana mainostoimistossa. Tehtävät ovat muuttuneet graafiselta puolelta enemmän projektijohtamisen puolelle ja tällä hetkellä hän työskenteleekin projektipäällikkönä miehensä omistamassa mainostoimistossa.

– Työn ohessa oppii paljon. Tämä ala on sellainen, että on jatkuvasti oltava valmis oppimaan. Koskaan ei ole valmis.

Työt ja opiskelu ovat monimutkainen palapeli

Pajari kehuu viimeisimmän opiskeluryhmän ryhmähenkeä. Vertaistuki ja keskustelut ryhmässä ovat olleet koulutuksen suurinta antia. Opiskelu töiden ohessa on haastavaa. Asioita pitää järjestää siten, että kerkeää koululle, vaikka työt olisivat kesken. Aikuisopiskelu on kuitenkin joustavaa. Jokaisella opiskelijalla on oma polkunsa.

– Koska olin jo suorittanut markkinointiviestinnän ammattitutkinnon, ei ollut tarvetta osallistua kaikkeen. Tämä on vapauttavaa aikuisopiskelijalle. Voi oikeasti osallistua vain silloin, kun on mielenkiintoinen aihe ja on kyseessä asiat, joita on tarpeen oppia.

Valmistumisen jälkeen elämä jatkuu edelleen mainostoimistossa.

– Tämä on monipuolista työtä, mutta joskus mietin, että olisihan sitä voinut helpommankin alan valita. Jos on innostusta, niin tällä alalla voi työskennellä tosi laajasti. Käytännössä projektipäällikön on tiedettävä joka asiakasyrityksestä jotain. Tähän työhön pitää olla palo. On tämä välillä aika raadollistakin ja haastavaa.

Pajari uskoo saaneensa koulutukselta eväitä yritysidentiteetin luomiseen ja brändinrakentamiseen sekä kampanjasuunnitteluun.


Teksti Päivi Valkama