Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Nuoret ja yrityselämä kohtasivat toisensa Tredusta Duuniin -tapahtumassa

Julkaistu 29.1.2019 15.29

Teknologia-alan yrityksiä ja työpaikkoja nuorille esittelevä Tredusta Duuniin -tapahtuma järjestettiin 29.1. Hepolamminkadun toimipisteessä. Tapahtuma kokosi yhteen yli 20 pirkanmaalaista yritystä ja monta sataa Tredun tekniikan alan opiskelijaa.

Aatu Itkonen haastattelee Kiilto-yrityksen edustajaa.
Aatu Itkonen esitti yrityksille kysymyksiä tulevan kesän avoimista kesätyöpaikoista.

Tapahtuman avasi ammatillisen koulutuksen johtaja Outi Kallioinen, joka kiitti aktiivisia yhteistyökumppaneita näkyvyydestä ja innokkuudesta tulla tarjoamaan työmahdollisuuksia suoraan opiskelijoille. Yritysten ja yhdistysten pisteillä oli välillä tungosta, kun kiinnostuneet opiskelijat ottivat selvää tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Yhtenä tapahtuman ohjelmanumerona esiintyi omaa Hydraulic Press Channel YouTube-kanavaa ja sisällöntuotanto yritystä pyörittävät Anni ja Lauri Vuohensilta. Lauri Vuohensilta kertoi oman opinto- ja uratarinansa, joka on saanut alkunsa Tredusta kone- ja tuotantotekniikan opinnoista.

Anni ja Lauri Vuohensilta seisovat lavalla.

Nykyisin yrittäjäpariskunta elättää itsensä YouTube-videoita tekemällä ja sosiaalisen median sisällöntuotantoprojekteihin osallistumalla. Esityksen lopussa Hydraulic Press Channel julkaisi Tredun kanssa yhteistyössä tuotetun videoprojektin. Video esittelee teknologia-alan nykyaikaisia työympäristöjä ja työtehtäviä. Projektissa oli mukana neljä pirkanmaalaista yritystä: HT Laser, TasoWheel Systems Oy, Gardner Denver ja Prenta.

– Mielikuvat teknologia-alasta alkavat olla vanhentuneita. Työ on pitkälle automatisoitua ja siistiä sisätyötä. Työympäristöt ovat hienoja ja puhtaita, sanoi Anni Vuohensilta.

Tapahtumassa esitetty video sekä jokaisen yrityksen lyhyet esittelyvideot on katsottavissa Tredun YouTube-kanavalta parin päivän päästä.

Media-alaa Tredun Mediapoliksen toimipisteellä opiskelevat nuoret huolehtivat tapahtuman tekniikan toimivuudesta, videoiden lähettämisestä ja tallentamisesta. Omaa esiintyjä-, taikuri- ja juontajayritystä pyörittävä 17-vuotias Aatu Itkonen esitteli yrityksiä ja haastatteli heitä avoimista kesätyöpaikoista. Itkonen kehotti opiskelukavereitaan ottamaan kaiken irti mahdollisuudesta tavata yrityksiä kasvokkain.

– Avoimuus ja innokkuus ovat avainsanoja työelämässä.

Tapahtumassa mukana olleet yritykset:
StaffPoint Oy, Teollisuusliitto ry, Cargotec Finland Oy, Sandvik Mining and Construction Oy, Amerplast Oy, Teknologiateollisuus ry, Kiilto Oy, Valmet Technologies Oy, DS Smith, AK Roll Service Oy, Fastems Oy, Smile Henkilöstöpalvelut Oy, Metsä Group, Sähköliitto, Adecco Finland Oy, John Deere Forestry Oy, Nomet Oy, Gardner Denver Oy, Tampereen Konepajat Oy, Kemianteollisuus ry ja Metsäteollisuus ry.

Opiskelija istuu metsäkonesimulaattorin kyydissä.
John Deere Forestry Oy toi mukanaan metsäkonesimulaattorin.
Aatu Itkonen haastattelee HTLaser-yrityksen edustajaa.
Aatu Itkonen haastattelemassa HTLaser-yrityksen edustajaa opiskelijoiden osaamisesta ja nuoren työvoiman tärkeydestä.

Teksti Nette Tuominen

Kuvat Toivo Taivainen