Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Työnhakua matalalla kynnyksellä

Julkaistu 14.2.2020 11.07

Santalahdentien toimipisteessä järjestettiin 13.2.2020 Tredusta Duuniin! -rekrytointitapahtuma.

 

Porina täyttää tilan ja yhteystietoja vaihdetaan aktiivisesti. Opiskelijat kiertelevät työnantajien esittelypisteitä. Paikalla on työelämän edustajia niiltä aloilta, joita Santalahdentiellä opiskellaan. Parin tunnin mittaiseen esittelyvuoroon pienyrittäjienkin on ollut mahdollista osallistua.

– Tänään opiskelijat voivat löytää työ- tai työssäoppimispaikan. Tuomalla työnantajat vierailulle oppilaitokseen teemme kohtaamisista ja työnhausta mahdollisimman helppoa. Verkostoituminen muutenkin työelämän ja Tredun välillä on tärkeä osa tapahtumaa, toteaa järjestelyistä vastannut Emmi Salminen Tredusta.

Salminen kiittää esittelijöitä, yhteistyökumppaneita sekä henkilöstön yhteistä ponnistusta tapahtuman onnistumiseksi. Syksylle suunnitellaan seuraavaa tilaisuutta.

Jyllin Kodit Oy:n 120 työntekijästä suurin osa on lähihoitajia. Yritys tarjoa tehostettua palveluasumista noin 100 asukkaalle sekä kotihoitoa ja kuntoutusta. Oma Ravintola Sofia on avoinna ulkopuolisillekin. Jyllin Kodit toimii Ikaalisissa ja lähiseudulla.

Kuva: – Etsimme lähihoitajia kesätöihin. Opiskelijalla opintoja tarvitsee olla suoritettuna parin vuoden verran. Meillä on ollut työssäoppijoita Tredusta ja olemme jatkossakin kiinnostuneita tästä yhteistyöstä, Outi Vuorihuhta kertoo.

Pilke luontopäiväkoti Kiuru on ollut avoinna pian vuoden ajan Kangasalan Ruutanassa. Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen paikkoja on 100 lapselle.

– Rekrytoimme sijaisia ja keikkatyöntekijöitä. Palkkaamme 18-vuotta täyttäneitä lähihoitaopiskelijoita, sanoo Marja Hakala.

Kuva: Pilke päiväkodit Oy:llä on 141 päiväkotia ympäri maata sekä iltapäivätoimintaa 24 koulussa.

SOL Siivouspalveluissa töitä tehdään esimerkiksi hotelleissa, myymälöissä, tehtaissa ja julkisissa tiloissa.

– Kokemus ja alan koulutus katsotaan hakemuksissa eduksi, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Töihin perehdytetään. Olemme saaneet tänään kontakteja, juttelevat Maria Degert ja Piia Sytelä.

Kesätöitä saattaa löytyä yrittäjänäkin. Tampereen 4H-yhdistys järjestää 13–28-vuotiaille yrittäjyysvalmennusta. Valmennuksen aikana voi perustaa yrityksen, ja työllistää itse itsensä. Yritystoimintaa on synnytetty hyvin monenlaisille palveluille.

– Esimerkiksi kakkuyritys, kotipalvelua ja valokuvausta on ollut tarjonnassa. Valmennuksista on hyviä kokemuksia. Viime vuonna perustettiin 27 yritystä, ja kaikkiaan niitä on ollut noin 50, esittelee Hanna Tukiainen.

Talentchain on nuoria työllistävä verkosto. Laura Vainio on tehnyt Tredussa työnhakusparrausta opiskelijoille ja oli mukana myös Tredusta Duuniin! -tapahtuman esittelijöiden kokoamisessa.

Kuva: – Rekisterissämme on tällä hetkellä noin 25 yritystä. Jo muutamankin nuoren auttaminen on hyvä asia, työnhakija kerrallaan mennään eteenpäin. Parasta omassa työssäni on nuorten kohtaaminen, Vainio kertoo hymyillen.

Merja Retkin Tampereen kaupungin yrittäjyys- ja työnantajapalveluista on pitänyt tredulaisille infoja itsensä työllistämisestä ja kevytyrittäjyydestä. Keväällä infoja kuulee TalentSpace -tilassa Tampereella Finlaysonin alueella. Retkin kehottaa tulemaan kuulolle ja juttusille. Infoja on suomeksi ja englanniksi. Aikataulut löytyvät alla olevan linkin kautta:

Kuva: – Kevytyrittäjyys on vaihtoehto työllistymiselle opiskelun aikaan ja valmistuttua. Tätä kautta alalle voi päästä nopeasti. Palkkatyöllekin saattaa aueta ovi, kun on ensin tarjonnut palveluitaan yrittäjänä, Retkin nostaa esiin mahdollisuuksia.

Duuniin.tredu.fi-palvelussa työnantaja voi ilmoittaa työ- tai työssäoppimispaikoista Tredun opiskelijoille. Palvelu on maksuton ja helppokäyttöinen. Ilmoituksia on tällä hetkellä noin 170.

Kuva: – Opiskelijat ovat löytäneet palvelun hyvin. Juuri nyt kesätöistä on paljon ilmoituksia. Sivustolla kannattaa käydä viikoittain, koska tarjonta vaihtuu koko ajan, vinkkaa palvelun kehittänyt Sami Heikkilä.

Tapahtumaan osallistuneet yritykset ja yhteistyökumppanit

AAA-Palvelut Oy
Attendo Oy
Baron
Bufferi Oy
Click Henkilöstöpalvelut Oy
Cm Hiustalo Oy
Eezy henkilöstöpalvelut
ISS Palvelut Oy
Jyllin Kodit Oy
Kangasalan kaupunki / kehitysvammahuolto
Koskihoiva Oy
Kuntarekry / FCG Talent
Lahdensivun koti / Tampereen Naisyhdistys ry
Lastenhoitopalvelu Peikkolampi Ky
Tampereen Seniorihoiva Oy / Loistohoiva
Merluzzo Oy / Pizzeria Napoli
Nordic Gourmet Oy
Norlandia Tampere Hotelli
Nurmikoti Oy
Onnihoiva
Pasastar Oy Tampere
Pilkepäiväkodit Oy
Pirkanmaan Senioripalvelut Oy
Prisma Parturi-kampaamo
RekryDiili Oy
Sarastia Rekry / Onvire
SOL Palvelut Oy
Soldem / Talentchain
StaffPoint
Tampereen 4H-yhdistys
Tampereen ensi-ja turvakoti ry / Petsamokoti
Tampereen kaupunki
Tampereen kaupunki / Kehitysvammaisten avopalvelut, Piikahaka
Tampereen kaupunki / Kotihoito Amuri
Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry
Tampereen seudun uusyrityskeskus ry
Tampereen yliopistollinen sairaala
Touhula Varhaiskasvatus Oy
Treili Oy
Validia Oy / Tampereen Validia-talo
Winclean Oy


Teksti Niina Riikka Ylönen

Kuvat Niina Riikka Ylönen