Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredulaisten opiskelijoiden valmistama jättikokoinen suklaajoulupukki saavutti suuren huomion

Julkaistu 19.11.2020 13.25

Tredun Kangasalan toimipisteen leipuri-kondiittori -opiskelijat saivat tällä viikolla valmiiksi yli kaksi metrisen suklaajoulupukin. Pukin tarkkaa kokoa arvuutellaan Ideaparkin joulutorilla, jonne pukki kuljetetaan trukein ja tila-autoin. MTV:n uutiset saapuivat torstaina 19.11. tekemään suklaapukista Aamusuora-ohjelman, joka näytetään perjantaina 20.11. Kymmenen Uutisten kevennyksessä.

 

Suklaapukkia on valmistettu puolentoista kuukauden ajan, ja se on valmistettu läpikotaisin belgialaisesta suklaasta. Pukin on suunnitellut Tredun leipuri-kondiittoriopiskelija Elina Uusitalo piirroshahmon avulla.

Mukana suunnittelussa ja valmistuksessa on ollut tiiviisti Tredun lehtori, kondiittori- ja leipurimestari Reijo Heinonen, jonka useamman vuoden haave toteutui suklaapukin valmistuttua.

- Pyrin opetuksessa tarjoamaan opiskelijoille luovuutta vaativia tehtäviä niin, että he pääsevät toteuttamaan itseään. Toivon, että se tuo monille iloa Ideaparkin joulutorilla, huikkaa Heinonen.

Kuvauksia seurannut Kangasalan toimipisteen koulutuspäällikkö Marjo Tommiska on ylpeä tiimistään.

- Opiskelijamme ja opettajamme ovat innostuneita, luovia ja motivoituneita kaikesta uudesta ja lähtevät helposti mukaan isoihinkin produktioihin. Näin he toimivat inspiraattoreina omaankin työhöni, Tommiska hymyilee.

Suklaapukki kuljetetaan Ideaparkin joulutorille nähtäväksi 26.11.2020. Joulutori on auki yleisölle 28.11.–23.12.2020. Ideaparkin Keskuspuisto muuntautuu tällöin joulutoriksi, jossa järjestetään jouluisia tapahtumia, ja josta löytyy Vanhan Kaupungin käsityöläisten ideoita pukin konttiin ja mm. glögibaari.

MTV:n Aamusuoran voi katsoa uutisarkistosta Ulkoinen linkkitäältä Tredun osuus alkaa kohdasta 1:30.

Kiitos opiskelijoille, opettajille ja kuvausryhmälle!

Lisätiedot

koulutuspäällikkö Marjo Tommiska

marjo.tommiska@tampere

050 320 9466

lehtori, kondiittori- ja leipurimestari Reijo Heinonen

reijo.heinonen@tampere.fi

040 711 5389


Teksti Kaisu Paloheimo