Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Asiakasvastaavakokeilu laajenee Tredussa

Julkaistu 6.11.2020 9.36

Asiakasvastaavakokeilu alkoi Tredussa syksyllä 2020. Kokeilun tarkoituksena on nopeuttaa reagointia työnantajilta ja yrityksiltä tuleviin tiedusteluihin ja selvittää niiden toteutusmahdollisuuksia koulutusaloilla. Tarpeelliseksi koettu kokeilu laajenee nyt koskemaan 11 koulutusalaa tehokkaamman asiakaspalvelun takaamiseksi.

 

Syyskuussa 2020 Tredussa aloitettiin asiakasvastaavakokeilu neljällä koulutusalalla, joilla kuusi asiakasvastaavaa valjastettiin reagoimaan asiakkailta tuleviin koulutustarvekyselyihin ja yhteydenottoihin. Kokeiluun lähtivät tällöin mukaan sosiaali- ja terveys-, ravintola- ja catering-, logistiikka- ja kone- ja tuotantotekniikan alat, joilla nimetyt 1-2 asiakasvastaavaa käyttävät osan työajastaan yritysyhteistyöhön.

Kokeilu laajentuu nyt koskemaan myös liiketoiminta-, rakennus-, auto-, prosessi-, matkailu-, puhtaus- ja kiinteistöpalvelu- ja hius- ja kauneudenhoitoaloja. Resursseista ja niiden käytöstä keskustellaan päälliköiden kanssa viikolla 46, jotta asia voidaan huomioida vuoden 2021 työsuunnitelmissa.

Asiakasvastaavat syventävät asiakassuhteita

Asiakasvastaavien työnkuvaan kuuluu varmistaa toteutusmahdollisuuksien lisäksi se, että asiakas saa vastauksen tiedusteluunsa hyvissä ajoin ja, että sovitut asiat saadaan toteutettua käytäntöön asti. Asiakasvastaavakokeilulla Tredu tähtää nopeampaan ja laadukkaampaan työnantaja-asiakkaiden palveluun ja sitä kautta asiakassuhteiden syventämiseen.

- On huippujuttu, että saamme nyt entistä tarkemmin kohdistettua resursseja todella tärkeään asiaan, kertoo projektipäällikkö Sami Heikkilä.

Heikkilä iloitsee asiakasvastaavakokeilun laajentumisesta.

- Asiakasvastaavien palaute on ollut erittäin positiivista, kokeilu on koettu tärkeäksi ja sille on toivottu jatkoa. Jo lyhyellä kokeilulla on saatu hyviä tuloksia kuten työssäoppimisyhteistyön syventämistä ja keskustelua yrityskohtaisista koulutuksista, iloitsee Heikkilä.

Kokeilu jatkuu ja laajenee vuodeksi 2021 ja sen rahoittaa sekä koordinoi Tredun yritys- ja työnantajapalvelut.

Lisätiedot

Yritys- ja työnantajapalvelut

projektipäällikkö

Sami Heikkilä

sami.heikkila@tampere.fi


Teksti Kaisu Paloheimo