Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Mikä on työllisyyden kuntakokeilu ja miten kokeilu näkyy Tredussa?

Julkaistu 5.11.2020 13.45

Työllisyyden kuntakokeilut liittyvät hallituksen tavoitteisiin nostaa työllisyysastetta. Työllisyyden edistämisen vastuu ja siihen liittyvä toimivalta siirtyy TE-toimistoilta osittain työllisyyskokeilussa mukana olevien kuntien tehtäväksi. Valtakunnallisesti kuntakokeiluja alkaa 26 ja ne kattavat 125 kuntaa. Pirkanmaalta kaikki 22 kuntaa osallistuvat kokeiluun ja ne muodostavat yhden yhtenäisen kokeilualueen. Työllisyyden kuntakokeilusta säädetään erillisellä lailla, jonka eduskunta hyväksyy. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2021. Kokeilu kestää 30.6.2023 saakka.

 

Työllisyyskokeilun kohderyhmä

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat, jotka ovat iältään alle 30-vuotiaita sekä kaikki muut, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kohderyhmään kuuluvat kaikki maahanmuuttajat ja vieraskieliset, jotka ovat työttömänä tai työvoimapalvelussa. Määrällisesti Pirkanmaan kuntien työllisyyspalveluiden asiakkaina tulee olemaan arvioilta noin 27 000 asiakasta (Tampereella 22 000, Nokialla 2 000, Kangasalla ja Ylöjärvellä 1 400 sekä Lempäälässä 1 100).

Tavoitteena nopeat polut työelämään

Kuntakokeilun tavoitteena on nopeuttaa työnhakijoiden työllistymistä ja kehittää työllistymistä edistäviä osaamisen kehittämisen palveluita. Kunnat tehostavat asiakaspalvelua mm. nopeuttamalla työttömän palvelutarpeen arviointia ja ohjausta palvelutarpeen mukaisiin palveluihin. Näitä ovat esimerkiksi nopeampi ohjaus koulutukseen puuttuvan osaamisen hankkimiseksi. Työnhakijoiden työllistymistä parannetaan myös mm. edistämällä työnhakijoiden ja yritysten kohtaantoa ja turvaamalla osaavan työvoiman saatavuus alueen yritysten ja elinkeinoelämän tarpeisiin.

Työllisyyskokeilun merkitys Tredulle

Tredun johtaja Outi Kallioinen näkee, että työllisyyden kuntakokeilu tulee olemaan tredulaisille aivan uudenlainen mahdollisuus saada olla rakentamassa nykyistä aktiivisemmin Pirkanmaan osaamisperustaa ja olla mukana helpottamassa yritysten työvoima- ja osaamispulaa.

- Tavoitteenamme on yhdessä Työllisyys- ja kasvupalveluiden kanssa kehittää ja luoda mahdollisimman sujuvia siirtymävaiheita ja uusia toimintamalleja erilaisista, yksilöllisistä elämäntilanteista osaamisen kehittämisen äärelle Treduun. Työllisyyden hoitoon ja kohtaanto-ongelmaan pitää löytyä nopeasti ratkaisuja ja me olemme siinä hyväksi tueksi omalla toimialueellamme, kertoo Kallioinen.

Jatkuvan oppimisen hanke (OKM) tukee työllisyyden kuntakokeilun toteuttamista Tredussa

Tredu on saanut OKM:ltä erityisavustuksena jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämiseen rahoitusta n. 333 000 €. Hankerahalla tuetaan työllisyyden kuntakokeilun toteuttamista Tredussa. Projektipäällikkönä aloitti syyskuussa Anne Kumpula.

- Kuntakokeilun asiakkaiden koulutuspolut saadaan sujuvimmiksi kehittämällä Tredun uraohjausta ja osaamispalveluita ("TreduOhjuri"), muotoilemalla työelämäläheisiä koulutuspolkuja ja tekemällä yhteistyötä työllisyystoimijoiden kanssa. Työelämälähtöisyyttä varmistetaan mm. ottamalla yritykset mukaan koulutusten suunnitteluun. Tehostetulla työantajayhteistyöllä ja räätälöidyillä ohjaustoimilla parannetaan opiskelijoiden työllistymistä, kertoo Kumpula.


Teksti Kaisu Paloheimo ja Anne Kumpula