Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Työnantajat ja opiskelijat kohtasivat Tredusta Duuniin -tapahtumassa

Julkaistu 29.1.2020 11.24

Tilaisuudessa tiivistettiin Tredun ja työelämän yhteistyötä.

 

28.1. Tredun Hepolamminkadun toimipisteessä tekniikan ja teollisuuden alan toimijat esittelivät työ- ja uramahdollisuuksia opiskelijoille. Tapahtumassa opiskelijat harjoittelivat käytännössä työnhakutaitojaan.

Tredusta Duuniin on järjestetty jo useana vuonna. Kesätöiden hakeminen on nyt ajankohtaista, kertoo järjestelyissä mukana ollut opettaja Minna Alanko-Pirinen. Opettaja Noora Hänninen oli toinen tilaisuuden organisoijista.

Kansainvälisyyskoordinaattorit Anna-Maija Siirtonen ja Ritva Haveri iloitsevat Tredun aktiivisesta ja monipuolisesta kv-toiminnassa. Vierailijoita käy vilkkaasti ja maailmalla lähtijöitä ohjataan matkaan.

Kuva: Kansainvälistä osaamista tarvitaan myös tekniikan aloilla niin Suomessa kuin ulkomailla. Kv on joka paikassa, kooordinaattorit Anna-Maija Siirtonen (vas.) ja Ritva Haveri toteavat.

Gardner Denver Oy on erikoistunut paineilmajärjestelmien toimittamiseen. Suomessa työntekijöitä on n. 300 henkeä. Yritys on tehnyt paljon yhteistyötä Tredun opettajien kanssa, ja työssäoppijoita on parhaillaankin.

Valmistamme tuotteita eri käyttöön esimerkiksi laivoihin ja teollisuuteen. Haemme nyt kesätyöntekijöitä kokoonpanoon ja koneistukseen. Myös töiden jatkoa voi löytyä, toimihenkilöpäällikkö Anu Saksala ja team leader Kimmo Koski kertovat.

Kuva: Gardner Denver Oy:n business development koordinaattori Elina Mäkelä (vas.), toimihenkilöpäällikkö Anu Saksala ja team leader Kimmo Koski.

UPM-Kymmene Oyj:n production manager Sami Siljander rohkaisee nuoria tulemaan juttusille ja CV:n tekemiseen. Siljander on osallistunut myös Tredun järjestämään työelämäfoorumiin, joka on toiminut loistavana paikkana yhteistyön ja suorien verkostojen rakentamisessa.

Kuva: – Haemme tekijöitä erityisesti paperiprosesseihin ja laboratorioon. Voimme rekrytoida myös muilta aloilta. Meillä on ollut aiemminkin harjoittelijoita Tredusta, Sami Siljander UPM:ltä kertoo.

Thales Group tekee passeja ja muita turva-alan painotuotteita. Asiakkaita ovat esimerkiksi valtiot. Passeja tehdään 15 eri maalle. Turvapainon toiminta poikkeaa tavallisesta painotyöstä monella tavalla, tiettyjä sertifikaatteja noudatetaan ja työntekijöille tehdään turvaselvitys.

Kuva: Etsimme tuotannon tekijöitä eri työvaiheisiin. Meille edellytyksenä on 18-vuoden ikä. Pohjakoulutus ei ole niin olennainen, koska koulutamme itse tehtäviin, esittelee työnjohtaja Pasi Väisänen.


Päivässä oli mukana kaikkiaan 17 näytteilleasettajaa.

Gardner Denver Oy
Gemalto Thales
Eilakaisla Oy
Eezy Henkilöstö-palvelut
Merus Power Dynamics
Metsä Group
RekryDiili Oy
Sandvik
Staff-Point
Tampereen Tilapalvelut Oy
Tailor's House
Teknologiateollisuus
Teollisuusliitto
UPM
Valmet Technologies Oy

Tredu kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita.