Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Yrittäjyyspolku valmistaa tulevaisuuden yrittäjiä

Julkaistu 20.2.2020 8.02

Yrittäjyys on yksi Tredun liiketoiminnan opiskelijoiden suosituimmista tutkinnonosista. Vuoden 2020 alusta alkaen Tredun merkonomiopiskelijoiden on mahdollista opiskella liiketoiminnan yrittäjyyspolussa, jossa ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen kaikki opinnot toteutetaan yrittäjyyden kautta.

 

Yrittäjyyspolussa opiskelijat perustavat oman NY-yrityksen opiskelujensa alustaksi. Nuori Yrittäjyys ry:n kautta opiskelijalle tarjoutuu mahdollisuus tienata omalla yritystoiminnallaan enintään 10 000 euroa vuodessa. Yrittäjyyspolku soveltuu hyvin myös perheyritysten nuoremmalle sukupolvelle. Opiskelu räätälöidään perheyrityksen tarpeista lähtien.

- NY-toiminta on ollut osana opintoja jo pitkään, mutta nyt se on mallinnettu poluksi. Yrittäjyys on meillä suosituin vaihtoehto, kertoo Tredun yrittäjyyden opettaja Seppo Pylvänäinen.

Yrittäjyyspolussa kaikki opinnot ja sisällöt on muutettu niin, että yrittäjyysasiat ovat koko ajan esillä. Opetus toteutetaan NY:n näkökulmasta todellisilla työelämän tehtävillä.

- Opiskelijat tekevät esimerkiksi somekanavia omalle yritykselleen ja oppiminen tulee sitä kautta. Näemme myös markkinoinnin toimenpiteiden vaikutukset liiketoiminnalle. Uskon, että tämä on hyvä tapa oppia nämä asiat, Pylvänäinen toteaa.

Hyvä tapa oppia haasteista

NY-yritys, kuten perheyrityskin, tarjoaa hyvät mahdollisuudet opiskella asioita käytännössä. Opiskelijat saavat aidon kokemuksen yritystoiminnasta.

- Yritystoiminnassa tulee usein vastaan monenlaisia haasteita. NY-yritys on turvallinen ympäristö haasteiden ratkaisuun ja myös silloin, jos virheitä tulee. Vahingot jäävät pienemmiksi kuin kokopäiväisessä yrittäjyydessä. Opintojen aikana oppii, miten nämä virheet estetään tai kierretään, Pylvänäinen huomauttaa.

- Meillä opettajilla on monella yrittäjyystausta ja vahva asiantuntemus. Pystymme oikeasti auttamaan ja ohjaamaan opiskelijoita eteenpäin.

Pylvänäisen mielestä yrittäjyyspolussa on parasta opiskelijoiden aidon innostuksen ja motivaation näkeminen.

- Opiskelijoissa on hurja potentiaali. Joillain opintomenestys ei ole tätä ennen ollut niin hyvä, mutta kun motivaatio ja palo pyörittää omaa yritystä syttyy, kaikki muuttuu, Pylvänäinen kehuu.

Menestyvää yritystoimintaa

Useat NY-yritykset ovat pärjänneet niin hyvin, että yritystoiminta on jatkunut opintojen päättymisen jälkeenkin.

- Meillä on menestyneitä NY-yrityksiä, joita olemme ohjeistaneet perustamaan toiminimen tai osakeyhtiön opintojen päättyessä. Usein on käynyt niin, että jo kesken opintojen NY on muutettu osakeyhtiöksi tai muuksi soveltuvaksi yritysmuodoksi, Pylvänäinen kehaisee.

Yrittäjyyspolun käyneet suhtautuvat myönteisesti yrittämiseen myös myöhemmin elämässään.

- Tavallinen tarina on sekin, että NY:stä jää opiskelijalle kipinä. Vaikka hän ei opiskelun päättyessä perusta yritystä, hän tekee sen myöhemmin, kun on ensin hankkinut lisää kokemusta alalta. Kokemuksen kerryttäminen on aina hyvä juttu, Pylvänäinen summaa.


Teksti Sirpa Consiglio