Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun pajoille oppimaan, harrastamaan ja viihtymään

Julkaistu 27.5.2020 14.04

Virtaa opiskelijoiden koulupäiviin -pajatoiminta on pyörinyt nyt puolitoista vuotta. Pajoilla voi harrastamisen ohella tutustua muihin aloihin, suorittaa opintopisteitä, edistää työnhakua ja napata taskuunsa vaikkapa trukkikortin! Viitisentoista erilaista pajaa on viikoittain kerännyt yhteen opiskelijoita eri toimipisteissä harrastamaan ja oppimaan. Näin poikkeusaikana toiminnassa on etäpaja, josta saa juttuseuran lisäksi vinkkejä ja apua opintojen etenemiseen. Tarjontaa ollaan laajentamassa syksyllä roimasti, kun pajatoiminta starttaa jokaisessa Tredun toimipisteessä. Tarjontaa on niin opiskelijoille, henkilökunnalle kuin peruskoululaisillekin.

Virtaa opiskelijoiden koulupäiviin pajatoiminnasta
 

Kokkipaja, trukkipaja, liikuntapaja, maalauspaja.
Musiikkipaja, kielipaja, digipaja, rästipaja.
Entä miltäpä kuulostaisi mopopaja tai farkkujen tuunaus -paja?

Mukaan viihtymään ja oppimaan

Pajojen teemat syntyivät Tredun hyvinvointiviikoilla ja ehdotuksia sovellettiin toimipisteiden puitteisiin, kertovat pajakoordinaattorit Tiina Räntilä ja Mervi Junno-Uski. Tuloksena syntyi laaja valikoima erilaisia harrastus- ja oppimismahdollisuuksia, joihin pääsee helposti mukaan.

Ennen poikkeusaikaa pajat pyörivät Santalahdentien ja Hepolamminkadun toimipisteissä ja tarkoituksena oli jo maaliskuussa laajentaa toimintaa muihinkin Tredun toimipisteisiin. Nyt ilahduttava toiminnan laajeneminen tapahtuu syksyllä.

Pajojen vetäjät koostuvat opettajista, ammatillisista ohjaajista ja miksei tulevaisuudessa enemmän myös opiskelijoista. Pajoissa onkin mahdollisuus opinnollistamiseen joko aktiviisella osallistumisella tai niin, että opiskelijat vetävät pajaa ja opettaja ohjaa toimintaa. Näin tuetaan opintojen edistymistä.

Uusia avauksia

Nyt haastetaan yläkoululaisiakin mukaan pajatoimintaan ja esitteet ovat parhaillaan jaossa. Ideana on tarjota mahdollisuus tutustua Treduun, madaltaa hakeutumiskynnystä ja tarjota nuorille mielenkiintoista puuhaa. Ajatuksissa on mm. mopopajan ja tuunaa farkkusi -pajan aloittaminen. Aiemmin koululaisia on palvellut jo suuren suosion saanut kokkipaja.

Myös henkilökunnalle suunnatut pajat saatiin pyörimään mukavasti. Aamunsa saattoi vielä ennen etätyöskentelyaikaa aloittaa asahi-liikuntapajassa. Iltaisin puolestaan pyöri korupaja, jossa valmistettiin valumallitekniikalla toinen toistaan näyttävämpiä koruja. Pajat lähtevät pyörimään uudelleen syksyllä ja tarjontaan lisätään silloin ainakin savipaja.

Opiskelijoillekin on suunnitteilla uutta. Syksyllä on alkamassa muun muassa opiskeluvalmiuksia tukevia pajoja, valokuvauspaja, lattaripaja ja mopopaja.

Etsi itsellesi sopiva paja

Tiina ja Mervi haastavat mukaan pajoille. Etsi tarjonnasta itsellesi sopiva paja ja ilmoittaudu elokuussa mukaan Wilman kautta. Ilmoittautuminen yläkoululaisten pajoihin aukeaa webropol-linkillä 13.8.2020.

Levitetään sanaa pajoista eteenpäin ja tullaan joukolla oppimaan, harrastamaan ja viihtymään!


Lisätiedot

Tiina Räntilä
tiina.rantila@tampere.fi
puh. 040 801 6742

Mervi Junno-Uski
mervi.junno-uski@tampere.fi
puh. 050 339 9955Teksti Kaisu Paloheimo