Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tartu rohkeasti uusiin kesätyömahdollisuuksiin

Julkaistu 23.4.2020 13.52

Vallitseva koronatilanne on aiheuttanut yllättäviä muutoksia työmarkkinoilla. Useita tuhansia vakituisia työntekijöitä on jouduttu lomauttamaan töistä (väliaikainen työttömyys) ja monia suunnitteilla olevia tai jopa sovittuja kesätyöpaikkoja on harmillisesti jäädytetty tai peruutettu.

Opiskelija kastelee letkun avulla kasveja
 

Vaikka työmarkkinoilla myllertää, joillain toimialoilla koronan aiheuttama tilanne on jopa lisännyt työn määrää ja yritysten tilanne vaihtelee. Esimerkiksi suomalaisilla maatiloilla ja puutarhoilla on nyt paljon monipuolisia töitä tarjolla ja voit antaa panoksesi kesän kasvukauden sadon pelastamiseen. Työvoimaa tarvitaan myös muilla aloilla (esim. kauppa ja logistiikka), joten sinulla voi edelleen olla hyvä mahdollisuus saada ensi kesälle työtä. Se ei välttämättä ole juuri siltä alalta miltä alun perin ajattelit, mutta kaikki työkokemus on arvokasta ja mahdollisuuksiin kannattaa ennakkoluulottomasti tarttua.

Työn löytyminen saattaa nyt vaatia sinulta entistä enemmän ponnistelua ja vaikka paikka ei nyt tärppäisikään, työnhakusi ei ole turhaa. Kuinka niin? Työnantajat arvostavat nuorilla reipasta, henkilökohtaista aloitetta. Vaikka sinulle ei juuri nyt voitaisiinkaan tarjota kesätyötä, saatat vakuuttaa yrittäjän siitä, että mikäli tilanne loppukesästä paranee, on innokas tekijä tiedossa tai voit alustaa itsellesi paikkaa jo seuraavan vuoden kesälle. Lisäksi saat arvokasta kokemusta yrityksiin soittamisesta, osaamisesi esille tuomisesta sekä haastatteluista, ja niiden avulla hiot työnhakutaitojasi. Se voi olla ratkaisevan tärkeää jo tänä kesänä, mutta sen lisäksi taidoista on sinulle apua myös tulevaisuudessa.

Joten älä lannistu, vaan aktivoidu entistä enemmän. Tutki erilaisia työpaikkailmoitussivustoja, ole aktiivinen somessa, kysy vinkkiä vanhemmiltasi tai kävele kiinnostavan yrityksen ovesta sisään ja esittele itsesi. Tartu rohkeasti tilaisuuksiin, joita juuri nyt on tarjolla!

Joitain kesätyösivustoja tai työpaikkailmoitussivustoja: