Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Ilmoittaudu Taitaja-semifinaaleihin 30.10. mennessä

Julkaistu 21.10.2020 15.24

Taitaja2021 SM-semifinaaleiden ilmoittautumisaika on 5.–30.10.2020. Kilpailu järjestetään Oulussa toukokuussa 2021. Jos kilpailukärpänen puraisee, ole rohkeasti yhteydessä opettajaasi.

 

Vuosittain järjestettävässä Taitaja-kilpailussa tulevaisuuden osaajat kilpailevat ammattitaitokilpailun SM-mitaleista. Kisoissa on mukana noin 45 ammattialaa. Osa lajeista on erityistä tukea tarvitseville tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja, ja joissain lajeissa myös kansainväliset kilpailijat sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijat pääsevät näyttämään osaamistaan.

Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna enintään 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret.

Taitaja-semifinaalit ovat päivän mittaisia reissuja. Jos semifinaalipaikkakunta on kaukana, matkaan lähdetään jo edellisenä päivänä. Matkalla on mukana kilpailuhuoltaja. Finaaleihin matkustetaan Tredun joukkueena. Ennen finaalimatkaa joukkue ja kilpailuhuoltajat tapaavat 2–3 kertaa, jolloin tutustutaan ja käydään läpi kilpailemiseen ja valmentautumiseen liittyviä asioita.

Kisamatkalla osallistumme joukkueena avajais- ja päätöstapahtumiin ja ruokailemme iltaisin yhdessä. Näin kuulemme muiden kokemuksia ja kannustamme sekä tuemme koko joukkuetta suorituksissa. Kilpailun jälkeen kokoonnumme vielä kiitoskahvitukseen, jossa Antti ja Airi Soljan säätiö muistaa stipendeillä palkintosijaan yltäneitä.

Kilpailijat ovat kokeneet Taitaja-kilpailun mielekkäänä ja hedelmällisenä. Pettymyksiäkin on tullut, mutta kisoista voi jäädä käteen palkinnon sijasta vaikka työtarjous. Kaikki semifinalistit ovat alansa huippuja ja finaalipaikan saavuttaneet jo voittajia paikan saavutettuaan.

Kilpailussa luodaan verkostoja yli oppilaitosrajojen ja työelämä on mukana olo luo mahdollisuuksia työllistymiseen kilpailussa annettujen näyttöjen myötä.

Tule siis mukaan rohkeasti haastamaan itseäsi upeisiin saavutuksiin ja oman osaamisen kehittämiseen.

Ota rohkeasti yhteys omaan opettajaasi.

Lisätietoja

Katja Aaltonen
puhelin 040 726 5209
sähköposti if.erepmat@nenotlaA.ajtaK