Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Talonrakennusalan työllistävät koulutukset tulevat!

Julkaistu 3.11.2020 14.01

Tredussa opiskellaan talonrakentajaksi Nokian Kivimiehenkadun-, Kangasalan- ja Hervannan Hepolamminkadun toimipisteissä. Ensi vuodeksi on tarjolla uusia, työllistäviä koulutuksia, joihin on haku jo auki. Luvassa on rakennusalan perustutkinnon lisäksi mm. Työllistä itsesi rakennusalalle -koulutus ja Pikakaista talonrakentajaksi. Rakennusala vetää hyvin, tervetuloa opiskelemaan Treduun!

 

Työllistä itsesi rakennusalalle

Talonrakennusalasta kiinnostuneille on nyt luvassa uusia, tiiviitä koulutuksia, joiden avulla työllistyminen alalle tapahtuu nopeasti. Kivimiehenkadulla ja Kangasalla alkaakin uusi koulutus: Työllistä itsesi rakennusalalle, Nokialla 18.1.2021 ja Kangasalla 15.2.2021. Koulutus on tarkoitettu heille, joita kiinnostaa kädentaitoja korostava rakennusala. Koulutuksen arkkitehtinä toimii opettaja, tiimivastaava Mika Hämäläinen.

- Tarvitaan halu työllistyä ja oppia alan perusteet. Vaikka koko tutkintoa ei välttämättä suoriteta, opitaan mm. talonrakennuksen avustavat tehtävät, joilla saa jalkaa oven väliin työmaalle. Koulutus kuitenkin mahdollistaa myös koko rakennusalan perustutkinnon suorittamisen, kertoo Hämäläinen.

Työllistä itsesi rakennusalalle -koulutus räätälöidään yksilöllisesti jokaiselle, eikä koulutukseen pääsy edellytä aikaisempaa alan työkokemusta. Opintoihin valittavissa olevia tutkinnon osia ovat esimerkiksi perustustyöt, ulkoverhous- ja kattotyöt, muottityöt tai sisävalmistusvaiheen työt. Lisäksi koulutuksen aikana suoritetaan työturvallisuus-, tulityö- ja tieturva1 -kortit sekä opiskellaan ensiavun perustaidot.

Yli 25-vuotias työtön työnhakija voi kysyä TE-toimistosta mahdollisuutta opiskella työttömyysetuudella ja vaihtoehtona on opiskella normaalisti opintotuella. Koulutus kestää noin vuoden tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Koulutuksen aikana arvioidaan myös mahdollisuuksia ja halukkuutta suorittaa koko tutkinto.

- Tarkoituksena on työllistyä avustaviin työtehtäviin työmaalla mm. materiaalien siirto-, purku-, raivaus ja siivoustehtäviin. Näille tehtäville on aina kysyntää rakennustyömailla, toteaa Hämäläinen.

Pikakaista talonrakentajaksi

Pikakaistalle pääsee, jos on suoritettuna toinen ammatillinen tutkinto tai lukio. Pikakaista -koulutus alkaa 8.3.2021 Nokian Kivimiehenkadun toimipisteessä. Opinnoissa keskitytään ammatillisiin opintoihin. Koulutuksen kesto on hyvin henkilökohtainen.

- Aiemmasta osaamisestasi riippuen voi koulutuksesta valmistua hyvinkin pikaisesti, kertoo Hämäläinen.

Talonrakentajien pikakaista -koulutus täydentää jo aiemmin lanseerattua Tredun pikakaistakoulutusten ideaa. Aiemmin on tullut tutuksi tiivistahtisen opiskelun mahdollistava lähihoitajakoulutus: Pikakaista lähihoitajaksi. Tähän sosiaali- ja terveysalan pikakaistakoulutukseen, kuten useaan muuhunkin perustutkintoon voi hakea Sammonkadun toimipisteessä Tredun ohjaus- ja hakupäivissä.

Hakeutuminen ja lisätiedot

Ulkoinen linkkiTalonrakentaja, rakennusalan perustutkinto

Ulkoinen linkkiPikakaistaa talonrakentajaksi

Ulkoinen linkkiTyöllistä itsesi rakennusalalle

Seuraa Tredun koulutustarjontaa osoitteessa www.tredu.fi. Koulutustarjonta täydentyy uusilla koulutuksilla kevään 2021 aikana.

Ulkoinen linkkiLue lisää ohjaus- ja hakupäivistä.

Lisätiedot

opettaja, tiimivastaava

Mika Hämäläinen

p. 040 806 4777

mika.hamalainen@tampere.fiTeksti Kaisu Paloheimo