Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Työystävyys jatkuu eläkkeellä

Julkaistu 14.2.2020 9.43

Aurinkoisena helmikuun alun pakkaspäivänä Tampereen keskustan lounaskahvilaan oli kokoontunut iloinen joukko Tredusta eläköityneitä opettajia.

 

Nämä Tredun seniorit kokoontuvat aina kerran kuukaudessa ja toiminnassa on mukana tällä hetkellä 20-30 senioria – joukko hiukan elää tapaamiskerroista toiseen. Monet tuntevat toisensa jo vuosikymmenten takaa, ja opetusvuosien työystävyys jatkuu nyt myös eläkkeellä.

Tapaamisilla lounastetaan yhdessä, jutustellaan mukavia ja vaihdetaan kuulumisia. Jutunaiheet vaihtuvat tiuhaan ja noin puolentoista tunnin tapaamisen aikana ehditään käymään läpi monta mielenkiintoista asiaa. Vanhojakin saatetaan muistella, mutta pääasiassa keskitytään nykymaailman menoon ja tulevaan. "Tulevaisuuteen se on keskityttävä, ei auta vanhoja muistella", iloiset seniorit kommentoivat pilke silmäkulmassa.

Eläkkeellä seniorit pitää kiireisinä monet liikuntaharrastukset, kansalaisopistojen kurssit sekä lastenlapset. Lähes joka päivälle on mukavaa sopia yksi meno, niin pysyy virkeänä, muttei väsy liikaa. Tredun nykymenoa seniorit seuraavat kukin tavallaan, mutta kiinnostus Treduun ja ammatilliseen koulutukseen on pääasiassa säilynyt. Toiset ovatkin aktiivisia somen käyttäjiä ja Tredun some-tilien vakioseuraajia.

Iloinen seniorijoukko koostuu tällä hetkellä pääasiassa Hervannan ja Pyynikin entisistä opettajista. Seniorit harmittelevat, kun eivät tunne Tredun ison organisaation eri toimipisteistä eläköityviä, eivätkä täten tiedä ketä kutsua tapaamisiin. Mukaan toivotaankin lisää väkeä ja ihan joka toimipisteestä eläköityvät ovat tervetulleita mukaan!

Tredu toivottaa mukavaa ystävänpäivää kaikille!