Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskus tukee ammatillisen koulutuksen henkilöstön osaamista

Julkaistu 6.5.2020 14.07

Maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskus eli OSKE tarjoaa opetushenkilöstölle koulutusta maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden opetukseen ja ohjaukseen. Syksyllä 2020 järjestetään kaksi erilaista koulutusta Osaamiskeskuksen yhteistyötahojen kanssa.

Työkaluja maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden opettamiseen ja arviointiin

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä järjestettävä koulutus antaa opetus- ja ohjaushenkilöstölle tukea kulttuuritietoiseen opetustyöhön ja arviointiin. Koulutus järjestetään syksyllä 2020, ja se toteutetaan verkossa ja itsenäisenä opiskeluna.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opettaja Tiina Rajala on ollut mukana koulutuksen suunnittelussa. Rajalalla on kokemusta maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden ohjaamisesta, ja hänen mielestään "jokaisen maahanmuuttajia opettavan olisi hyvä käydä tällaisessa koulutuksessa". Rajala jatkaa: "koulutuksista saa konkreettisia työkaluja käytännön työhön, eikä jokaisen tarvitse keksiä pyörää uudestaan". Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden määrä kasvaa Tredussa alati, ja monimuotoisista koulutus- ja työtaustoista tulevat opiskelijat voivat tarvita erilaista tukea opinnoissaan. "Koulutukset antavat valmiuksia tarjota vahvaa tukea ja monipuolista ohjausosaamista näille opiskelijoille", Rajala iloitsee.

Koulutus on avoin kaikille Pirkanmaalaisten kuntien ammatillisen koulutuksen henkilöstölle. Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 17.8.2020.

Pakolaistaustaisten nuorten toimintakyvyn tukemisen koulutus

Valomo-valmennus (Pakolaisnuorten tuki ry) järjestää koulutuksen, jossa käsitellään kulttuurisensitiivisiä menetelmiä ylläpitämään pakolais- tai maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden toimintakykyä ja mielenterveyttä. Koulutus tarjoaa työkaluja ammatillisen koulutuksen henkilöstölle, mm. opettajille, ohjaajille, opinto-ohjaajille ja kuraattoreille. Koulutus järjestetään 17.9.2020 Hepolamminkadun toimipisteessä.

Ilmoittautuminen Valomo-koulutukseen tapahtuu Tredun koulutuskalenterin kautta. Ilmoittautuminen päättyy 16.9.2020.


Teksti Mariia Haatanen