Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredussa opiskeleville mahdollisuus suorittaa esports-tutkinnonosa

Julkaistu 16.9.2021 13.18

Tredun Tampereen toimipisteet tarjoavat opiskelijoilleen mahdollisuuden yhdistää kilpapelaamisen 15 osaamispisteen opintokokonaisuus osaksi tutkintoaan. Ahlmanin ammattiopiston kanssa yhteistyössä toteutettava esports-kokonaisuus on suunnattu heille, jotka harrastavat elektronista urheilua kilpailumielessä ja tähtäävät ammattilaiseksi.

 

Ahlmanin koulutuspäällikkö Jari Yltävä (kuvassa oikealla) kertoo tämän mahdollisuuden tukevan urheilijan kaksoisuraa. Se on polku pelaaja-ammattilaisuuteen jonkin toisen ammatin rinnalla. Pelaaja voi valita ammattitutkinnon laajasta tutkintovalikoimasta Tredussa. Tampereella Tredussa opiskelevat voivat hakea näihin opintoihin nyt ensimmäistä kertaa.

Esports-valmentajat ovat ammattivalmentajia. Yksi heistä on Niklas Hirvelä (kuvassa vasemmalla), joka on itsekin opiskellut Tredussa kahden tutkinnon verran. Hirvelän mukaan valmennuksen pilottivaiheessa keskitytään Counter- Strikeen sekä Valorant-peleihin. Toisena valmentajana toimii Toni Luhtapuro, joka valmentanut CS:GO-kilpajoukkueissa Havu sekä hREDS.

Tredun urheilukoordinaattori Antti Särösalo hehkuttaa Ahlmanin oleva Suomen johtava e-urheilun asiantuntija ja Tredulle erittäin hyvä yhteistyökumppani. Ahlmanin näytöt valmennuksen tuloksista ovat olleet hyviä. Heidän opiskelijansa Santeri "Bonecold" Sassi voitti Valorant EU Masters Champion EM-kultaa. Tredulla on pitkät perinteet urheiluoppilaitoksena ja on luontevaa hankkia valmennus sieltä missä se on parasta. Näin tehdään myös perinteisen urheilun puolella. Tämä on e-urheilun Suomen paras pelaajapolku, Särösalo vakuuttaa.

Esports on kasvanut viime vuosien aikana merkittäväksi ja seuratuksi lajiksi ympäri maailman. Suomesta löytyy jo useita ammattilaisjoukkueita, jotka tarvitsevat pelaajia aivan kuten perinteisemmän urheilun ammattiorganisaatiotkin, kuvailee tarvetta Antti Särösalo.


Lisätiedot

Urheilu ja opiskelu [Tredu - Hae opiskelemaan]

Tredun urheilukoordinaattori
Antti Särösalo
puhelin +358505761362
sähköposti if.erepmat@olasoraS.ittnA


Teksti Tanja Meronen

Kuvat Tanja Meronen