Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tammenlehväkeskus: henkilöstön kouluttautuminen tapahtuu Tredussa mutkattomasti

Julkaistu 6.8.2021 9.58

Tredu tekee tiivistä yhteistyötä kuntoutumista ja asumispalvelua tuottavan Tammenlehväkeskuksen kanssa. Yhteistyö on jatkunut reilun viiden vuoden ajan erityisesti laitoshuollon ja ravintolapalveluiden osalta. Yhteistyö käsittää työssäoppimisen ja oppisopimusopiskelun lisäksi henkilöstön koulutuksia. Nyt tähytään yhdessä kohti työpaikkaohjaaja- ja moniosaajakoulutuksia.

 

Kuvassa vasemmalta palvelupäällikkö Tuija Karvinen, laitoshuollon palveluesimies Anu Vilppo, laitoshuoltaja Anni Pajunen (valmistunut oppisopimuskoulutuksesta Tredusta), laitoshuoltaja Dibhya Sapkota (valmistunut Tredusta, työssäoppimisjaksot Tammenlehväkeskus) ja laitoshuoltajaopiskelija Kathy Yowa (oppisopimuskouluksessa Tredussa)

Tammenlehväkeskuksen palvelupäällikkö Tuija Karvinen kertoo yhteistyön Tredun kanssa olevan monipuolista ja mutkatonta.

- Meidän kaksi työnjohtohenkilöämme on suorittanut Tredussa lähiesimiestyön tutkinnon, yksi työntekijä suorittaa parhaillaan dieettikokkikoulutusta, toinen puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkintoa ja laitoshuoltajia on ollut vuosien varrella oppisopimusopiskelijoina Tredussa. Koulutusyhteistyön lisäksi olemme tilanneet Tredusta räätälöityjä erityisruokavaliokoulutuksia.

Yhteistyön hyödyt ovat kiistattomat

- Työvoiman saatavuus erityisesti laitoshuollosta on parantunut, työssäoppijoista on tullut työntekijöitämme ja oppisopimuksen kautta on saatu vakituisia tekijöitä taloon. Lähiesimiehen ammattitutkinto on puolestaan ollut hieno ponnahduslauta työnjohdollisiin tehtäviin.

Karvinen ja laitoshuollon palveluesimies Anu Vilppo kertovat, kuinka kynnys hakeutua henkilöstön koulutuksiin on Tammenlehväkeskuksessa matala, koska mahdollisuuksia esittää osaamistaan on useita.

- Moni ei ole tottunut kirjoittamaan raportteja ja pitkiä esseitä, ja siksi on kätevää, että suoritukset voidaan tehdä myös vaikkapa valokuvaamalla tai videokuvaamalla käytännön tekemistä.

Tredulaisilta hyviä vinkkejä työhön

- Saamme vinkkejä esimerkiksi uusista teknisistä laitteista ja opettajilta kuulemme viimeiset alan villitykset, naiset naurahtavat. Opiskelijat viihtyvät hyvin ja motivaatio on kova, koska työssäoppimisen jälkeen halutaan työllistyä.

Tulevaisuuden yhteistyömuotojakin on kaavailtu.

- Työpaikkaohjaajakoulutusta ja perehdytystä voitaisiin laajentaa ja hyödyntää enemmän. Haluamme varmistaa laadukkaan ohjauksen niin, että se ei ole ihmiseen sidonnaista.

Ajatuksena on laajentaa yhteistyötä moniosaamisen suuntaan

- Esimerkiksi moniosaajakoulutukset ovat kiinnostavia, koska meillä laitoshuoltajat tekevät sekä siivousta että ateriapalvelua. Lisäksi voisimme toteuttaa yhdessä erilaisia opiskelijaprojekteja.

Puhtausalan opettajat Jaana Immonen ja Taina Malmilehto iloitsevat Tammenlehväkeskuksen monipuolisesta oppimisympäristöstä ja siitä, että yritys on ottanut vastaan monenlaisia oppijoita.

- Tammenlehväkeskus työllistää vahvasti myös maahanmuuttajia ja monenlaisia nuoria ja aikuisia taustatekijöistä riippumatta. Työssäoppimiseen on panostettu ja jaksot on viety aina maaliin asti, vaikka matkalla olisikin ollut haasteita. Lisäksi työpaikkoja on avautunut paljon.

Immonen ja Malmilehto haastavat muitakin puhtausalan yrityksiä yhteistyöhön.

- Jos yrityksesi kaipaa tekijöitä tai osaamisen päivittämistä, olemme valmiina palvelukseen!


Lisätiedot ja yhteydenotot

Tampereen seudun ammattiopisto TREDU

lehtori, asiakasvastaava Jaana Immonen

jaana.immonen@tampere.fi, puh. 040 868 77602


Tammenlehväkeskus Oy

palvelupäällikkö / ravintopalvelut ja laitoshuolto Tuija Karvinen

tuija.karvinen@tammenlehvakeskus.fi, puh. 044 733 9796


Teksti Kaisu Paloheimo, Tredun yritys- ja työnantajapalvelut