Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Fluid Power -yhdistys ja Tredu tarttuvat yhdessä teknologiateollisuuden osaajapulahaasteeseen

Julkaistu 24.11.2021 8.59

Työ teknologiateollisuudessa muuttuu jatkuvasti vaativammaksi, ja pätevien ammattilaisten löytyminen on todellinen haaste. Tampereen seudun ammattiopisto Tredu aikoo varmistaa hydrauliikka- ja pneumatiikkaosaajien riittävyyden uuden yhteistyökumppanin avulla.

 


Tredu ja hydrauliikka- ja pneumatiikka-alan kattojärjestö Finnish Fluid Power Association (FFPA) ry solmivat kumppanuussopimuksen 23.11.2021. Kumppanuuden tarkoituksena on varmistaa, että pirkanmaalaisiin alan yrityksiin riittää tulevaisuudessakin osaavia työntekijöitä.

Tredussa koneasentajaopiskelijoille tarjotaan koulutuspolku hydrauliikka- ja pneumatiikkaosaajaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tutkinto koostuu tähän tarkoitukseen räätälöidyistä tutkinnon osista ja niihin sisältyvien sertifikaattien suorittamisesta sekä yrityksissä tehtävistä työssäoppimisjaksoista.

- Kumppanuussopimuksen ytimessä ovat alan yritykset, joita haluamme palvella entistä paremmin. Omat oppimisympäristömme kehittyvät luonnollisesti yritysten tarpeiden ja toiveiden mukaan ja lisäksi oman henkilöstömme tieto-taito karttuu tiiviin yritysyhteistyön kautta. Kyseessä on todellinen win-win -tilanne, toteaa Ylöjärven toimipisteen koulutus- ja toimipistepäällikkö Vesa Kalliomäki.

Kumppanuussopimuksen avulla Tredulle avautuu jatkuva ja avoin yhteys FFPA:n jäsenyrityksiin ja välillisesti myös heidän asiakasyrityksiinsä. FFPA toimii valtakunnallisesti ja seuraa Euroopan ja muun maailman teollisuuden muutoksia. Alkavaa yhteistyömallia voidaan hyödyntää myös muualla Suomessa oppilaitosten ja yritysten yhteistyössä FFPA:n kanssa. Lisäksi FFPA valvoo ja kehittää alan osaamiskriteereitä, joihin kuuluu esimerkiksi hydrauliikka- ja pneumatiikka-alalla vaadittava putkistopassi, jonka myös Tredun opiskelijat suorittavat osaamispolkunsa alussa.

Tapio Lehti, FFPA:n hallituksen puheenjohtaja iloitsee tuoreesta kumppanuussopimuksesta.

- Jäsen- ja asiakasyrityksillämme on suuri tarve erilaisille osaajille ja kumppanuussopimuksella haemme yhtä ratkaisua osaajatarpeisiin. Saamme tarjottua sopimuksen kautta työssäoppimispaikkoja ja uusia tekijöitä jäsenyrityksillemme, joita on noin kuusikymmentä.

- Alamme palkkataso on hyvä, tarpeet tulevat jatkumaan, yritykset ovat menestyviä, ja työympäristöt monipuolisia ja siistejä, joten haastan uusia tekijöitä hakeutumaan rohkeasti teknologiateollisuuteen.

Tredun Ylöjärven toimipiste on lähdössä yhteistyöhön pitkälti ST-Koneistus Oy:n Tommi Peltosen ansioista, joka on tarmokkaasti kehittänyt koulutusta ja yhteistyötä. ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoissarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttivalmistaja. Yritys toimii kansainvälisesti ja sen toimitilat sijaitsevat Ylöjärvellä.

Kumppanuussopimuksessa mainittuja yhteistyömuotoja ovat muun muassa:

• hydrauliikka- ja pneumatiikkakoulutukset opiskelijoille ja yritysten henkilöstölle

• Tredun laitteiden ja tilojen hyödyntäminen ja hankintojen yhteissuunnittelu

• FFPA:n brändin mukainen luokkatila ja laitekanta Koulutuskeskus Valossa Ylöjärvellä

• Tredun opiskelijoille aidot työelämän oppimisympäristöt FFPA:n jäsenyrityksissä

• FFPA toimii linkkinä jäsenyrityksiinsä.Teksti Sami Hasila ja Kaisu Paloheimo

Kuvat Kaisu Paloheimo