Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Esimieskoulutusta, kesäoppisopimuksia ja työssäoppijoita – Tredu ja Pancho Villa tiivistävät yhteistyötään

Julkaistu 12.2.2021 15.59

Pancho Villa -ravintoloita on Suomessa 30. Yhteistyötä Tredun kanssa on tehty vahvasti työssäoppimisen, rekrytointien ja lyhyiden oppisopimusten osalta. Yhteistyötä tiivistetään nyt kesäoppisopimusten ja esimieskoulutusten muodossa. Opiskelijat ovat mieluisa resurssi Pancho Villalle, joka haastaa muitakin yrityksiä mukaan oppilaitosyhteistyöhön.

 

Pancho Villan henkilöstöpäälliköt Sini Sorvaniemi ja Heidi Vapaavuori ovat tyytyväisiä tiiviiseen yhteistyöhön Tredun kanssa.

- Tredun kanssa meillä on avoin vuoropuhelu ja toiveisiimme vastataan, kertovat Sorvaniemi ja Vapaavuori. Opiskelijat ovat meille hyvin tervetulleita, koska näemme heissä paljon potentiaalia pitkälläkin tähtäimellä. He ovat joustavia ja avoimia kaikelle uudelle, työvuoroistakin on helppo sopia. Lisäksi opiskelijoilta tulee hyviä vinkkejä SOME-markkinointiin ja usein he tekevätkin sitä itsenäisesti.

Esimieskoulutusta ja kehittämisprojekteja

Pancho Villassa riittää etenemismahdollisuuksia osaajille. Heidi ja Sini ovat molemmat aloittaneet aikoinaan extra-työntekijöinä ja työura on vienyt päällikkötasolle asti. Sini aloitti ravintolapäällikkönä ollessaan vasta 23-vuotias.

- Etenemismahdollisuuksia on kyllä tarjolla, jos työntekijä on halukas astumaan niihin. Esimiehet pyritään valitsemaan omasta porukasta ja meillä onkin paljon nuoria esimiehiä.

Tammikuussa starttasi toisen kerran Tredun kanssa yhteistyössä tehtävä majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto. Tämän vuoden ryhmään osallistuu 20 Pancho Villan esimiestä ja edellisessä, vuonna 2017 toteutetussa koulutuksessa oli 12 osallistujaa. Esimiestyön opinnot kestävät reilun vuoden.

- Olemme saaneet ravintoloihimme paljon uusia päälliköitä, joten nyt tarvittiin uusi ryhmä uusille johtajillemme. Opintojen aikana osallistujat pääsevät tapaamaan toisiaan, kehittämään ja ideoimaan yhdessä ja saavat toisistaan vertaistukea.

Henkilöstöpäälliköt odottavatkin innolla tulevia kehittämisprojekteja. Edellisen ryhmän tuotosten pohjalta syntyi mm. Sinin ja Heidin nykyinen toimenkuva – henkilöstöpäällikkö. Tätä titteliä ei yrityksestä ennen löytynyt.

Kesäoppisopimukset sitouttavat yritykseen

Oppisopimuksia on helpointa toteuttaa kesällä, jolloin työntekijätarve on isompi ja tunteja on tarjota riittävästi, kertovat Sorvaniemi ja Vapaavuori. Oppisopimukset kannustavat ja sitouttavat opiskelijaa työhön. Yleensä oppisopimukseen tullaan harjoittelun kautta. Heidi ja Sini haastavat muitakin alan toimijoita olemaan yhteydessä Treduun.

- Ottakaa rohkeasti yhteyttä Treduun ja saatte joukkoonne innokkaita tekijöitä ja uusia ajatuksia!

Lisätiedot:

Liisa Klinge, oppisopimuspäällikkö, Tredun Yritys- ja työnantajapalvelut, liisa.klinge@tampere.fi, puh. 050 540 5309

Roosa Haapajoki, lehtori, Tredu, roosa.haapajoki@tampere.fi, puh. 040 868 7632

Sini Sorvaniemi. henkilöstöpäällikkö, Pancho Villa, sini.sorvaniemi@raflarekry.fi


Teksti Kaisu Paloheimo ja Annika Jokivuori, Tredun yritys- ja työnantajapalvelut