Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Kuntakokeilu lähestyy – Tredu tehostaa ohjauspalveluitaan kuntakokeilun asiakkaille

Julkaistu 7.1.2021 17.48

Tredu tarjoaa kuntakokeilun asiakkaille koulutus- ja osaamispalveluita. Hakeutumisväyliä Treduun on monia ja uusia ohjausväyliä ja palveluita kehitetään kuntakokeilun asiakkaiden koulutukseen ohjautumisen tehostamiseksi ja työelämälähtöisten koulutusten kehittämiseksi yhteistyössä kuntien työllisyystoimijoiden ja yritysten kanssa.

 

TreduOhjuri –toiminta ja kurkistuspilotit käynnistyvät

Asiakkaita ohjataan työllistäville aloille mm. TreduOhjurin osaamiskartoitusten sekä matalan kynnyksen kurkistusten kautta. Ensimmäiset verkossa toteutettavat kurkistuspilotit yhdessä Tredun kuntakokeilun tukeminen -hankkeen kanssa toteutetaan tammikuussa rakennus-, kivi-, viher- ja puutarha-aloille. Kuntakokeilun käynnistyessä kurkistuksia tullaan toteuttamaan myös muilla aloilla. Tavoitteena on ohjata mahdollisimman moni kurkistuksiin tai osaamiskartoituksiin osallistuneista asiakkaista osaamispolullaan eteenpäin. Jatkopolkuna voi olla esimerkiksi hakeutuminen suoraan alan koulutukseen, räätälöity työelämälähtöinen koulutus tai työkokeilu, jonka onnistumiseksi yhteistyö kuntakokeilun OMA-valmentajan kanssa on tärkeää.

Kuntakokeilu starttaa 1.3.2021

Kuntien roolia työllisyyspalvelujen järjestäjänä vahvistetaan hallitusohjelman mukaisesti. 1.3.2021 käynnistyvät työllisyyden kuntakokeilut, joissa kunta vastaa työnhakijoiden palveluprosessista ja työllisyyttä edistävien palvelujen tarjoamisesta. Pirkanmaan kuntakokeilussa ovat mukana kaikki kunnat ja työnhakija-asiakkaita arvioidaan kuntakokeilun alkaessa olevan 30 000. Kokeiluissa edistetään kuntien vastuulla olevien työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista nykyistä tehokkaammin. Tavoitteena on myös löytää uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kuntakokeilu jatkuu 30.6.2023 asti.

Uusi työllisyyden ratkaisumalli

"Kuntaliitto on yhdessä kuntien kanssa valmistellut kuntapohjaista ratkaisumallia julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden toteuttamiseen. Työllisyyden kuntapohjaisessa ratkaisumallissa ehdotetaan, että työnantajien ja työnhakijoiden TE-palvelut ovat kuntien järjestämisvastuulla. Palvelut järjestetään asiakas- ja tarvelähtöisesti yhdenvertaisina ja työvoiman vapaata liikkuvuutta edistäen eri kokoisissa kunnissa koko Suomessa.

Järjestämisvastuun siirto kunnille tulee toteuttaa vaiheittain monivuotisena prosessina, jossa TE-palveluiden sisällöllisellä uudistamisella sekä nyt käynnistyvillä kuntakokeiluilla nähdään olevan tärkeä pilotoiva rooli." Kuntaliiton 15.12.2020 (lähde 7.1.2021) esittämään työllisyyden ratkaisumalliin voit tutustua kuntaliiton sivuilla: https://www.kuntaliitto.fi/elinvoima-ja-tyollisyys/tyollisyys/tyollisyyden-ratkaisumalli.

Lue lisää Tredun kurkistuspiloteista Tredun Ulkoinen linkkitapahtumasivulta


Teksti Anne Kumpula