Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Hilkka Noeskoski jäi Tredusta eläkkeelle: teki merkittävän työuran mielenterveys- ja päihdetyön parissa

Julkaistu 22.4.2022 8.26

Työuran viimeinen etappi on eläkkeelle jääminen ja tätä valmistellaan ideaalitilanteessa jo hyvän aikaa etukäteen niin työpaikan ja työyhteisön kuin työntekijän itsensäkin näkökulmasta. Varautuminen lehtori Hilkka Noeskosken eläkeaikaan alkoi jo viisi vuotta sitten puolikkaalla työajalla ja ennakoivalla hiljaisen tiedon siirtämisellä.

 

Tredussa eläkkeelle jäämisen sujuvoittamiseksi on luotu Tredusta reilusti eläkkeelle -toimintamalli, joka on otettu käyttöön keväällä 2020. Toimintamallin tavoitteena on, että Tredusta jäädään hyvillä mielin ansaitulle eläkkeelle.

Toimintamallia sovellettiin myös lehtori Hilkka Noeskosken jäädessä eläkkeelle loppuvuodesta 2021. Noeskoski toimi opettajana mielenterveys- ja päihdetyön ammatti- ja erikoisammattitutkinnossa Tredun Santalahdentien toimipisteessä. Tämän lisäksi hän vastasi myös tutkintojen pedagogisesta kehittämisestä.

Noeskoski teki yli 40 vuoden monipuolisen uran mielenterveys- ja päihdetyön parissa. Hän työskenteli 15 vuotta Kriminaalihuoltoyhdistyksen Tampereen toimintakeskuksessa päihdeongelmaisten vankien parissa. Tänä aikana Noeskoski myös kehitti jatkuvasti osaamistaan työn ohessa opiskelemalla esimerkiksi sosiaalipsykologiaa, sosiologiaa, kasvatustiedettä ja filosofiaa. Hän valmistui kasvatustieteiden maisteriksi ja työnohjaajaksi. Ammatillisen opettajan tutkinnon hän suoritti vuonna 1993 ja oli tämän jälkeen 90-luvun lopulla laatimassa tutkinnon perusteita päihdetyön ammattitutkintoon silloisen Tampereen sosiaali- ja terveysalan opiston opettajien kanssa. Tätä kautta Noeskoski jäi ammattikoulupuolelle ensin sivutoimisena ja lopulta päätoimisena opettajana.

Noeskoski oli opettajauransa aikana tutkintovastaavana päihdetyön ammattitutkinnossa, joka vuonna 2017 muuttui mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnoksi. Noeskosken työnantajakin ehti vaihtua matkan varrella useampaan kertaan, kun Tampereen sosiaali- ja terveysalan opisto yhdistyi ensin Pirkanmaan koulutuskonserniin, joka sitten yhdistyi Treduun. Tätä nykyä mielenterveys- ja päidentyön tiimi opettaa Santalahdentien toimipisteessä Pyynikillä.

Tiimityöllä kohti toimintamallin tavoitteita

Parin viimeisen työvuoden aikana Hilkka Noeskosken tiimissä valmistauduttiin hänen eläkkeelle jäämiseensä. Noeskoski jää omien sanojensa mukaan hyvillä mielin eläkkeelle. Tärkeä syy tähän on se, että hän on viimeiset viisi vuotta voinut tehdä vain puolta työaikaa. Idea lähti avokuntouksesta, jonka aikana hän tajusi, että eläkkeelle saakka jaksaminen ja terveenä pysyminen vaati tahdin hidastamista.

– Puolikas työaika viimeiset vuodet on ollut välttämätön mutta myös nautinnollinen asia, Noeskoski sanoo.

Toimintamallin eri näkökulmia tiimi on edistänyt luontevasti yhdessä osana jokapäiväistä työtään. Mielenterveys- ja päihdetyölle ominainen reflektoiva työote, jossa keskustellaan ja arvioidaan omaa tekemistä jatkuvasti, näkyy myös tavassa, jolla Noeskoski ja hänen tiiminsä arvioivat toimintamallin toteutumista. Esimerkiksi strategiseen henkilöstösuunnitteluun liittyen tiimi kävi pari vuotta sitten osaamisen kehittämiskeskusteluja, jossa he arvioivat yhdessä tehtäviään ja tiimin osaamistarpeita nyt ja tulevaisuudessa. Haasteena tiimillä oli ja on monien työntekijöiden eläkkeelle jääminen ja tietynlaisen tietotaidon katoaminen tiimistä.

Tiedon säilymistä auttaa eläkkeelle jäävän hiljaisen tiedon siirtäminen, joka on yksi toimintamallin näkökulmista. Noeskosken tiimissä tätä auttoi erityisesti työparityöskentely, jossa opettajat opettavat pareittain.

– Paljon on kertynyt päihdetyön osaamista ja käytännön kokemusta opettajatyövuosien aikana. Näin kannattaa tehdä ja noin ei ainakaan kannata tehdä. Niiden kokemusten siirtämistä tässä on tehty, Noeskoski kertoo.

– Hiljainen tieto on usein sillekin, kenellä sitä on, aika hiljaista. Se nousee sitten käytännössä. On ollut hirvittävän antoisaa, kun on tehty opetuksia yhdessä.

Tiimin mukaan työparityöskentely auttaa myös jaksamaan työssä, kun voi tehdä yhdessä toisen kanssa. Se siirtää paitsi hiljaista tietoa, myös auttaa laajentamaan ymmärrystä ja antaa uusia näkökulmia opetettavaan aiheeseen.

Toimintamallin viimeinen näkökulma liittyy muun muassa työyhteisöön kuulumiseen ja jaksamiseen. Noeskoski kertoo lähityöyhteisönsä olevan hänelle tärkein sen sijaan, että kokisi itsensä osaksi suurta tredulaisten joukkoa. Jaksamiseen liittyen hän toteaa, että työtä on talossa ehkä liikaa. Muuttuva työ ja silpputyö kuormittavat eniten. Hänen pelastuksensa viimeisinä vuosina oli puolikas työaika. Se ja tiimin tuki auttoivat jaksamaan.

– Totta kai taustalla on se, että oon tykännyt tästä työstä. Että halusin löytää vaihtoehdon, että voin sitä jatkaa. Viimeisen vuoden työssä olen ollut ihan koronan ansiosta. Kun ei voi mitään muutakaan tehdä, niin miksi en tekisi tätä? Kun tää on niin mukavaa.

Toimintamallin näkökulmien ja tavoitteiden toteutumista ovat vahvasti edesauttaneet Noeskosken tiimin vastavuoroisuus ja yhdessä tekemisen henki.

– Tämä yhteisö tässä on totta. Vaikka olisi kummoinen hieno toimintamalli, jos yhteisö ei ole siinä mukana, niin eihän se toteudu, Noeskoski summaa.

Noeskoski kertoo jäävänsä ansaitulle eläkkeelle tyytyväisenä ja hyvillä mielin.


Teksti Riikka Brofelt