Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Saarioinen ja Tredu ponnistelevat yhdessä elintarvikealan vetovoiman nostamiseksi - Mistä tekijöitä tehtaisiin?

Julkaistu 3.5.2022 7.58

Saarioinen ja Tredu solmivat strategisen yrityskumppanuuden 8.4.2022. Nyt ponnistellaan yhdessä alan vetovoiman lisäämiseksi ja osaavan henkilöstön hankkimiseksi. Saarioisten henkilöstön kehityspäällikkö vieraili Tredussa katsastamassa oppimisympäristöjä, tutustumassa tredulaisiin ja ideoimassa yhteistyötä, jonka ytimessä ovat mm. vahva työssäoppimis-, oppisopimus- ja tapahtumayhteistyö.

 

Kuvassa vasemmalta ylhäältä Tredun asiakkuusjohtaja Kaisa Luhtala, opettaja Inga Helin, yrityskoordinattori Antti Lyhteilä, Saarioisten henkilöstön kehittämispäällikkö Laura Vettenranta ja johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari

Herkullisen ruuan tekeminen vaatii osaamista ja ammattitaitoa, kertoo Saarioisten henkilöstön kehityspäällikkö Laura Vettenranta.

- Tulemme tarvitsemaan osaavia ammattilaisia myös tulevaisuudessa ja strateginen kumppanuus Tredun kanssa vahvistaa yhteistyötämme ja tukee tavoitteellista ja pitkäjänteistä osaamisen kehittämistä.

Monipuolisen oppilaitosyhteistyön avulla Saarioinen on aktiivisesti mukana tekemässä elintarvikealaa tunnetuksi ja houkuttelevaksi. Yhteistyötä toteutetaan monin eri keinoin.

- Työssäoppiminen ja harjoittelupaikkojen tarjoaminen, oppisopimukset ja koulutukset, opiskelijatapahtumat, opiskelijavierailut yritykseen sekä erilaiset yhteiset kehitysprojektit, listaa Vettenranta yhteistyötä.

Yhteistyötä kahdeksankymmentäluvulta asti

Kangasalan ja Hervannan elintarvikealan opettajat ovat tehneet Saarioisten kanssa tiivistä yhteistyötä aina kahdeksankymmentäluvulta asti. Kumppanuussopimuksen myötä tuetaan elintarvikeosaajien urapolkuja ja vahvistetaan Saarioisten kilpailukykyä, kertoo elintarvikealan asiakasvastaava Inga Helin.

- Elintarvikeala on yksi maamme isoimpia teollisuuden aloja, jossa työ on monipuolista ja jossa on hyvät etenemismahdollisuudet. Oppilaitoksessa näemme tärkeäksi alan kilpailukyvyn säilymisen myös alueellisesti.

Heliniä komppaa Kangasalan yrityskoordinaattori, kone- ja tuotantotekniikan lehtori Antti Lyhteilä.

- On hienoa tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, jossa pidetään huolta henkilökunnan osaamisesta ja prosessien toimivuudesta.

Elintarvikealan pitkäaikainen lehtori, Heli Laukka kertoo, että ala on tehtävä kiinnostavaksi opiskelijoille, jotta hakeutujia riittää. Opetustoiminnan lisäksi on muun muassa järjestetty opiskelijoiden tutustumiskäyntejä tehtaisiin ja otettu osaa Taitaja-kisoihin ja Kultainen Kaulin kisaan.

Yksi tapa vastata rekrytointi- ja osaamishaasteisiin on oppisopimuskoulutus. Se on toimiva ja edullinen koulutusmuoto sekä alalle tuleville, että lisäkoulutusta kaipaaville. Koulutustarkastaja Osmo Tahvanainen on vuosien ajan laatinut Saarioisille oppisopimuksia.

- Saarioisten työympäristöt ovat hyvin monipuoliset ja ne sisältävät tarvittavat puitteet valmistus- ja raaka-aineiden käsittelystä valmistusprosessiin, tuotepakkauksen kautta varastointiin ja tuotteen lähettämiseen asiakkaalle.

Myös Tredun tuore johtaja, Kirsi Viskari iloitsee uudesta kumppanuudesta.

- Ammatillinen koulutus kehittyy tarvelähtöisesti ja tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Vuoropuhelu niin arjessa kuin strategisellakin tasolla on tärkeää, jotta näemme tulevaisuuden tarpeet samalla lailla. Saarioinen on loistava kumppani elintarvikealan koulutuksen ja houkuttelevuuden kehittämisessä.

Saarioinen pähkinänkuoressa

Saarioinen on suomalainen perheyritys ja johtava valmisruokatalo, joka on tehnyt suomalaisten lempiruoat jo yli 60 vuoden ajan. Saarioinen vaalii perinteitä ja kehittää samalla jatkuvasti uutta yhdessä suomalaisten kanssa. Saarioisilla työskentelee noin 1 200 ammattilaisen joukko erilaisissa työtehtävissä.

Lisätiedot

Saarioinen Oy

kehityspäällikkö, henkilöstö

Laura Vettenranta

puh. 050 327 8813

laura.vettenranta@saarioinen.fi


Tampereen seudun ammattiopisto TREDU

opettaja ja asiakasvastaava

Inga Helin

puh. 040 6789487

inga.helin@tampere.fi


Teksti Kaisu Paloheimo

Kuvat Kaisu Paloheimo