Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Yritysyhteistyötä rakentamassa

Julkaistu 7.12.2021 13.40
Tredun yritys- ja työnantajapalvelut rakentavat jatkuvasti uudenlaisia verkostoja Pirkanmaan alueella. Tähän liittyen osallistuimme yrityskoordinaattoreiden ja koulutustarkastajien voimin HR Pirkanmaa -verkoston tilaisuuteen. HR-verkosto toimii Facebook-alustalla ja siihen kuuluu yli 1400 jäsentä ympäri Pirkanmaata. Verkoston ylläpitäjä Juho Toivola koordinoi jäsenille kuukausittaiset tapaamiset, joihin MOW Supernova Ratinassa tarjoaa tilat.
 


Tilaisuudessa esiteltiin yritysten HR-toimijoille Tredun ratkaisuja osaajapulaan. Esittelyn kärjiksi nousivat TreduRekry-konsepti sekä Tiitus-työpaikkatorialusta. Lisäksi tilaisuuteen oli kutsuttu Tredun tärkeät työelämäkumppanit AGCO Power Oy ja Kotipirtti ry, joiden edustajat kertoivat esimerkkejä hyvästä yhteistyöstä Tredun kanssa.

Tuotantopäällikkö Ville Yli-Jama AGCO Power Oy:ltä kertoi olevansa tyytyväinen Tredun kanssa tehtyyn yhteistyöhön, jonka avulla yritys on saanut uusia osaajia, esimerkiksi opiskelijoiden työssäoppimisjaksojen kautta. Yhteistyötä tehdään myös yhteisten oppimisympäristöjen muodossa ja AGCO Powerin tiloihin on rakentumassa laadukas robotiikan oppimisympäristö Tredun, TAMK:n ja AGCO Powerin yhteistyönä. Rakentamisen rahoituksessa on pedagogiikan osalta mukana myös Tredun 6Aika-Roboboost -projekti.

Ympäristössä voi opiskella kolme opintokokonaisuutta:

• Robotti tutuksi ja turvallinen työskentely

• Robotiikan perusteet

• Pro-tason kurssi TAMK:n tuottamana

Lisäksi tiloihin on rakennettu 2. ja 3. luokan opiskelijoille manuaalimittauksen koulutuspöytä. Oppimisympäristössä AGCO tarjoaa mittavälineet ja materiaalit ja Tredu on luonut verkkopohjaiset harjoitteet opiskelua varten. Osapuolien yhteisenä tavoitteena on lisätä kiinnostusta alan opintoihin ja työtehtäviin.

Toisena yrityskumppanina tilaisuudessa oli toiminnanjohtaja Mari Anttila Kotipirtti ry:stä. Anttila kertoi itsekin yllättyneensä esitystä tehdessään, miten paljon yhteistyötä Tredun kanssa on kertynyt. Kotipirtissäkin työssäoppimisen myötä on onnistuttu saamaan uusia osaajia, kun työssäoppijoita on rekrytoitu kesätöihin ja valmistumisen jälkeen vakituisiin työsuhteisiin. Myös oppisopimuksia Kotipirtissä on jatkuvasti. Lisäksi Kotipirtissä on hyödynnetty henkilökunnalle räätälöityjä koulutuksia, joita Tredu järjestää, esimerkiksi ergonomiakoulutusta. Henkilöstökoulutukset ovatkin yksi Kotipirtin vetovoimatekijöistä, joita he markkinoivat rekrytoinnin yhteydessä.

Tilaisuuden lopussa jätettiin aikaa keskustelulle ja tutustumiselle. Näistä keskusteluista nousi monta jatkotapaamisen paikkaa ja uusia yhteistyötarpeita. Esimerkiksi Kartanon puhtaus-, siivous- ja isännöintipalvelut - yhtiöiden kanssa jatketaan keskusteluja rekrytointi- ja koulutusyhteistyöstä, Puristeteos Oy:n kanssa sovittiin yhteistyöstä kertovan jutun kirjoittamisesta eri alustoille ja Suomen Henkilöstötalo ja Myyntituli Oy ovat kiinnostuneita valmistuvista osaajista ja henkilöstökoulutuksista. Yhteisenä haasteena tiedostetaan tulevaisuuden työntekijöiden ja koulutuksen sekä työpaikkojen kohtaanto ja näitä kysymyksiä ollaan valmiita ratkomaan tulevaisuudessa yhdessä.


Lisätietoja:

Sari Korju, Tredun yritys- ja työnantajapalvelut

sari.korju@tampere.fi

p. 040 356 7979

Kirjoittaja Kokemuksia Tredusta -blogin kirjoittajat