Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Metsähippi hakkuukoneen ohjaimissa

Julkaistu 31.3.2021 8.34
– Metsä on itsepäinen kumppani. Sitä ei voi pakottaa määräänsä enempää, vaan se ohjaa metsätyypin ja maaperän mukaisiin toimiin.
Laura Linkoneva tarkistaa ajokoneen kunnon
 

Näin kuvailee Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa metsäkoneenkuljettajaksi opiskeleva Laura Linkoneva tulevaa työympäristöään.

"Maailman kaikista puolista kiinnostunut" 29-vuotias nainen on valinnut oman tiensä hylkäämättä itsestään mitään. Laura on myös kolumnisti, alanvaihtaja, metsähippi ja sijoittaja. Loikka finanssialalta Ylöjärven Kurun toimipisteeseen ja metsään on lopulta lyhyt.

– Metsien monimuotoisuuden turvaaminen, luonnonsuojelu ja metsätalous eivät sulje toisiaan pois. Ne kaikki voivat mahtua myös samaan metsään. Asiat eivät ole joko tai vaan sekä että – hippipropaganda ja taloudelliset intressit voivat kohdata hakkuukoneen ohjaimissa, Laura nauraa.

Hän uskoo pärjäävänsä alalla oma-aloitteisuutensa, reippautensa, huolellisuutensa ja tarkkuutensa ansiosta. Työn konkreettisuus viehättää, sillä oma kädenjälki näkyy heti.

– Kuljettajan on ymmärrettävä työskentelevänsä toisen mailla, toisen omaisuuden parissa. Jokainen virhe näkyy ja tuntuu metsänomistajan kukkarossa. Hakkuukoneenkuljettaja on käytännössä varainhoitaja, hän kuvailee. 

Aikuisopiskelija nauttii vapaudesta ja vastuusta

Laura iloitsee Tredun opetuksesta, joka antaa vapauksia, luottaa ja kannustaa kokeilemaan rohkeasti. Aikuisopiskelijana ja alanvaihtajana opintojen mielekkyys on merkittävä asia.

– Tässä on sahanappi, anna mennä! Ensimmäiset tunnit hakkuukoneella alkoivat opettajan vahvalla luottamuksella. Minulla ei ole aikaisempaa konekokemusta, mutta motivaatiota ja uteliaisuutta riittää, hän kuvailee.

Lauran elämänmuutosta seuraava, maaliskuun alussa julkaistu Pihkassa.fi-blogi kerää vauhdilla lukijoita. Sieltäkin selviää, että koulutus on yllättänyt monipuolisuudellaan ja yleissivistävyydellään. Laura haluaa tuoda blogissa esiin, ettei sukupuolella ole metsätyökoneen ohjaimissa merkitystä.

– Metsään mennessäni tiedän, mitä olen tekemässä – ja sitten teen sen niin hyvin kuin pystyn.

Toiveissa on valmistua keväällä 2022 hyvin paperein ja napata vakituinen työpaikka ajo- tai hakkuukoneen ohjaimissa.

– Opiskeleminen on yksi parhaista päätöksistäni. Suosittelen lämpimästi!

Opinnoistaan ja alanvaihdosta Laura kertoo myos Mimmit sijoitaa -blogissa otsikolla:

Kirjoittaja Kokemuksia Tredusta -blogin kirjoittajat