Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Opiskelen suomen kieltä joka päivä

Julkaistu 8.12.2021 16.31
Tulin Virosta Suomeen 7 vuotta sitten työskentelemään kiinteistöalalle itäsuomalaiseen hotelliin.
Opiskelijat opiskelevat etänä
 

Venäjänkielentaitoisena pystyin palvelemaan venäjänkielisiä asiakkaita Suomessa. Virossa jäivät kesken yliopistossa liikkeen johdon opinnot. Työssä ollessa kotoutumiskoulutuksen suomen kielen kurssit jäivät minulta väliin.

Epidemian myötä jäin työttömäksi ja muutin vaimon kanssa Tampereelle 1,5 vuotta sitten. Omavalmentaja ohjasi minut Tredun Osken tehostettuun osaamiskartoitukseen, jossa mietimme erilaisia uravaihtoehtoja sekä koulutusmahdollisuuksia, joilla oppisin lisää suomen kieltä, jotta ammatillisen koulutuksen ovet aukeaisivat minulle. Tuolloin mietin kiinteistöalan koulutusta mahdollisena ammatillisena koulutusvaihtoehtona. Osaamiskartoituksen uraohjaaja ehdotti minulle Tredun Suomen kieltä ja kulttuuria -kurssia sekä auttoi hakemuksen teossa.

Pääsin syksyllä aloittamaan Tredun Suomen kieltä ja kulttuuria -kurssin. Nyt opiskelen suomen kieltä joka päivä opettaja Anne Rantakarin johdolla. Ennen kurssia puhuin erittäin huonosti suomea. Nyt olen oppinut paljon uusia sanoja. Käyn joka päivä opiskelemassa ja teen läksyt melkein joka päivä. Koulussa me puhumme paljon suomea. Joskus oppitunteja pidetään ulkona luokasta ja se on mielenkiitoista. Olemme käyneet teatterissa ja museoissa. Opin näistä paljon suomea.

Minä opiskelen joka päivä suomen kielen sanoja. Kaikki opettajan antamat sanat kirjoitan vihkoon ja tarkistan ne koulupäivän jälkeen sanakirjasta. Neljässä kuukaudessa olen kerännyt 6000 sanaa.

Olin aiemmin huolissani, etten pystyisi oppimaan suomen kieltä mutta nyt huomaan oppineeni suomen kieltä. Opettaja ehdotti, että opiskelisin myyjäksi. Aionkin hakea myyjän opintoihin uravalmentajan avustuksella. Kielitaitotasoni koulutuksen alussa oli A1.3. ja nyt A2.2. Opiskelen suomen kieltä joka päivä ja käytän kaikki mahdollisuudet etsiä työtä.

Vitali Henriksen
tredulainen suomen kieltä ja kulttuuria -opiskelija


Kirjoittaja Kokemuksia Tredusta -blogin kirjoittajat