Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tampereen Messujen ja Tredun kumppanuus – yhteistyöstä voimaa ja sisältöä

Julkaistu 5.11.2021 15.12
Tampereen Messut ja Tredu solmivat kumppanuuden toukokuussa 2019. Kumppanuuden taustalla oli pitkä yhteistyö, joka oli vakiinnuttanut jalansijansa Tredun isännöidessä ja järjestäessä ammatillisen koulutuksen suurtapahtuman eli ammattitaidon Suomenmestaruuskilpailun Taitaja2018 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa toukokuussa 2018.
Tredulaisia häämessuilla
 

Taitaja2018-tapahtuman jälkeen Tredu on ollut vahvasti esillä useilla eri messuilla ja suurtapahtumissa, kuten Suomen Kädentaidot -messuilla, aiemmin Supermessut-nimellä tunnetussa Virittäydy vapaalle -tapahtumakokonaisuudessa sekä Tampereen Häämessuilla.

Kumppanuus lisää suunnitelmallisuutta, jatkuvuutta ja pitkäjänteistä yhteistyön kehittämistä. Sen kautta kumpikin osapuoli saa hyödyn asiantuntijuudesta ja mahdollistaa opiskelijoille aidot työelämän oppimisympäristöt. Kumppanuussopimus on myös osoitus yrityksen aidosta kiinnostuksesta tuoda työelämää lähemmäs ammatillista koulutusta. Sopimuksen myötä messuilla pääsee jatkossa esittelemään yhä monialaisemmin eri koulutusten palveluita ja opiskelijoiden osaamista.

Tapahtumavuosi 2022 luo uusia toimintamalleja yhteistyölle

Viime vuodet ovat olleet poikkeukselliset monelta osin koko maailmassa, niin myös koulutuksen ja tapahtumien tiimoilta. Kun pandemiatilanne tuli päälle, myös kaikki messutapahtumat peruttiin tai siirrettiin myöhempään ajankohtaan. Valmistelut messutapahtumiin oli kuitenkin tehty ja ne siirrettiin odottamaan tulevaa. Yhteistyö ei kuitenkaan loppunut, sitä vain siirrettiin ja valmisteluja tehtiin tulevaisuutta silmällä pitäen.

Messut palasivat pitkältä tauolta syyskuussa 2021 ja niiden myötä myös kumppanuus päästiin aloittamaan konkreettisen yhteistyön merkeissä. Kumppanuuden sisältöjä päivitettiin jo keväällä, jolloin uusina yhteistyötapahtumina messukalenteriin lisättiin Asta- ja Alihankinta-messut. Näillä syyskuussa pidetyillä messuilla opiskelijat pääsivät näyttämään taitojaan muun muassa turvallisuuteen, opastamiseen ja asiakaspalveluun liittyvissä tehtävissä.

Tuleva messuvuosi 2022 jatkaa hyvin alkanutta kumppanuutta ja suunnitteilla on tapahtumakohtaisesti uusia toimintamalleja yhteistyölle. Tampereen Häämessut ovat olleet Tredulle hyvä paikka esitellä monipuolisesti eri osaamisalueita ja tämä yhteistyö saa jatkoa helmikuussa. Tuolloin tapahtuma toteutetaan ensimmäistä kertaa Asta-messujen kanssa samaan aikaan, mikä osaltaan lisää yhteistyön muotoja. Huhtikuun uudistuneessa Virittäydy vapaalle -tapahtumakokonaisuudessa saadaan myös nostettua esille kumppanuutta hieman uusista näkökulmista. Kevään messutapahtumiin kannattaa tulla paikan päälle tutustumaan kumppanuuden pohjalta syntyneen vahvan yhteistyön aikaansaannoksiin. Toimivan kumppanuuden myötä syntyvä win-win -tilanne on paras osoitus siitä, että yhteistyössä on voimaa ja molemmat osapuolet kokevat saavansa vastinetta. Yhdessä olemme enemmän.

Teksti

Katja Aaltonen, Tampereen seudun ammattiopisto ja Tanja Järvensivu, Tampereen messut

Kirjoittaja Kokemuksia Tredusta -blogin kirjoittajat