Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Töitä riittää, tekijöitä kaivataan – opiskele itsellesi työpaikka!

Julkaistu 3.6.2021 15.11
Monille aloille kaivataan lisää opiskelijoita, joista kasvaa hyvässä ohjauksessa tulevaisuuden osaajia. Esimerkiksi rakennusalalla työllistyminen erityisesti kasvukeskuksissa olisi varmaa.
Kolme rakennustyömiestä sisärakennushommissa
 

– Meillä on jatkuvasti 1–3 opiskelijaa työssäoppimassa. Olen ihan varma, että jokaisesta opiskelijasta tulee hyvä ja luotettava työntekijä, jos hänet koulutetaan ja perehdytetään alan töihin kunnolla, nokialainen yrittäjä Hannu Salonen Halesa Oy:stä toteaa.

Hänen mukaansa tärkeintä on oikea asenne ja halu oppia. Myös urheilullisuus ja aktiivisuus on rakennustyömailla plussaa.

– Joukkuelajeja harrastava tulee toimeen ihmisten kanssa ja jaksaa fyysistä työtä. Jokaisen on myös opittava huolehtimaan omalta osaltaan työturvallisuudesta.

Salonen korostaa "kaverikoulutusta". Monta vuotta työskennellyt ammattilainen ottaa työmaalla opiskelijan työparikseen ja opettaa käytännössä, miten asiat tehdään.

–  Osaaville ja innokkaille työntekijöille löytyy aina töitä, Salonen toteaa.

Oma persoona näkyviin hoivatyössä

Nokian kaupungin hoivatyön esimies Marjo Levo kertoo sosiaali- ja terveysalan harjoittelijoita riittävän vielä työssäoppimisjaksoille, mutta sijaisuuksiin on haasteellista löytää työvoimaa. Vastuullinen työ ikäihmisten parissa saattaa pelottaa nuoria.

– Ikäihmisten hoiva- ja hoitotyö on kokonaisvaltaista, mutta toisaalta hyvin arkista. Hoitajan oma persoona saa näkyä. Meillä voi olla oma itsensä ja omia vahvuuksiaan voi jakaa esimerkiksi musiikin, kuvataiteen tai liikunnan tuokioissa, hän kuvailee.

Kaikissa Nokian kaupungin ikäihmisten palveluyksiköissä ohjataan, opastetaan ja perehdytetään alan opiskelijat töihin niin kuin he jo olisivat osa porukkaa.

– Pidämme opiskelijoita mahdollisina tulevina työkavereina. Haluamme heidän omaksuvan alalla työskentelyyn vaadittavat tiedot ja taidot, Levo toteaa.

Se asiakaspalvelun ratkaiseva hymy

Nokialla, Hervannassa ja Lielahdella sijaitsevien Konnun keittiö -ravintoloiden ruokapalvelujohtaja Jukka Palo iloitsee yritykseen tiensä löytäneistä työssäoppijoista. Heitä on aina vähintään yksi joka pisteessä.

– Annamme opiskelijoiden tehdä kaikkea, mitä tiettyyn opintojaksoon tai näyttöön kuuluu. Jokainen on samanarvoinen porukan jäsen. Haluamme poimia opiskelijoiden joukosta tähdet ja löytää omiin pisteisiimme hyvää työvoimaa, hän toteaa.

Ravintolat keskittyvät tarjoamaan hyvää ja maukasta ruokaa niin omien hoivakotien asukkaille kuin lähialueella työskenteleville. Lounas- ja pitopalveluasiakkaita halutaan kohdella kuin kylään tulleita vieraita.

– Oikea asenne ratkaisee – ja hymy! Työt oppii, jos siihen on halua ja kiinnostusta. Tuttu ja turvallinen ovat ravintola-alalla kirosanoja, sillä jokainen päivä on erilainen, Palo innostuu.

OPISKELE NOKIAN TREDUSSA

Kankaantaankatu

Opiskele itsellesi ammatti, vahvista osaamistasi tai suorita tutkinnon osia työllistymisesi tueksi. Opiskele merkonomiksi, kokiksi, tarjoilijaksi tai lähihoitajaksi.

Pikkukorventiellä voit opiskella autonkuljettajaksi, yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi, koneasentajaksi ja koneistajaksi.

Jatkuvassa haussa syksyllä 2021 alkavia opintoja ovat mm. sosiaali- ja terveysalan, ravintola- ja catering-alan sekä kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto- ja osaamisalaopinnot.

Lisätietoja: Opinto-ohjaaja Pirjo Räsänen, p. 040 779 9016, pirjo.rasanen@tampere.fi

Kivimiehenkatu

Valmistu talonrakentajaksi, maanrakennuskoneenkuljettajaksi, sähköasentajaksi, automaatioasentajaksi tai puutarhuriksi. Voit opiskella myös kiviasentajaksi, viheraluerakentajaksi tai puistopuutarhuriksi.

Koulutamme myös kiinteistöhuollon osaajia sekä kiviasentajia ja talonrakentajia. Koulutus on työvaltaista erilaisissa oppimisympäristöissä ja aidoissa työtehtävissä.

Jatkuvassa haussa syksyllä 2021 alkavia opintoja ovat kiinteistöhuollon, kiviasennuksen, puutarha-alan ja talonrakentajan sekä infrarakentajan koulutukset.

Lisätietoja: Opinto-ohjaaja Pekka Korhonen, p. 041 730 9065, pekka.korhonen@tampere.fi

Kirjoittaja Kokemuksia Tredusta -blogin kirjoittajat