Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Työharjoittelu Tredussa antoi ikimuistoisia kokemuksia ja oppeja tulevaisuuteen

Julkaistu 28.6.2021 9.17
Opiskelen neljättä vuotta Tampereen yliopistossa yleistä kasvatustiedettä, pääaineena elinikäinen oppiminen ja kasvatus. Opintojen aikana omat kiinnostuksen kohteeni ovat kasvaneet erityisesti kehittämistyöhön. Kiinnostavilta ovat tuntuneet niin koulutuksen kehittämisen ja laadunhallinnan tehtävät kuin osaamisen ja työyhteisöjen kehittämisen tehtävät. Halusin monipuolisen harjoittelupaikan, jossa pääsen tekemään kehittämistyötä myös konkreettisesti.
 

Tiesin, että Tredussa tehdään laajasti vaikuttavaa kehittämistoimintaa. Seurattuani Tredun julkaisuja eri kanavissa, päädyin lopulta lukemaan Tredun nettisivuja harjoittelupaikkaa ajattelen. Kun tutustuin Treduun paremmin, huomasin kuinka kattavasti Tredussa panostetaan jatkuvaan kehittämiseen osana koulutusten järjestämistä ja sain heti ideoita siitä, millaisiin tehtäviin haluaisin osallistua Tredussa.

Aidosti yksi tiimiläisistä

Kolme kuukautta kestänyt harjoittelu on vastannut odotuksiani täysin ja on ehdottomasti parhaimpia kokemuksia opintojeni ajalta. Minulle tuli heti alusta asti hyvin tervetullut olo ja olen saanut osallistua moniin erilaisiin tehtäviin osana erittäin mukavaa, asiantuntevaa ja yhteisöllistä tiimiä! Pääsin esimerkiksi valmistelemaan Tredun projektisalkkumallia ja mukaan laadunhallinnan ja laatutyön kehittämisen tehtäviin, ja kaikki tehtävät ovat olleet hyvin kiinnostavia. Tiimityöskentelyä on ollut vaihtelevasti sekä etänä että toimipisteellä, mistä olen pitänyt kovasti. Työnteko on sujunut etänäkin todella hyvin ja apua on ollut aina saatavilla. Positiivisesti on myös yllättänyt, kuinka paljon tehtäviä tehdään yhdessä tiimin kesken ja kuinka hyvä yhteishenki välittyy myös koneen ruudulta.

Harjoittelussa parasta on ollut se, kuinka olen saanut olla osa tiimiä ja olen päässyt mukaan monenlaisiin tehtäviin juuri toivomusteni mukaan, ja koen saaneeni vain muutamien viikkojen aikana hyvin paljon oppeja ja työkaluja omaan ajatteluun ja työskentelyyn. Harjoittelu on vahvistanut omia urahaaveitani kehittämistyön parissa ja kirkastanut urasuunnitelmia juuri tähän suuntaan.

Monia mahdollisuuksia harjoittelulle

Voin ilomielin suositella Tredua harjoittelupaikkana. Tredu on iso organisaatio, mikä antaa mahdollisuuksia moniin erilaisiin tehtäviin juuri oman kiinnostuksen pohjalta ja Tredussa tehdään monella tavalla merkityksellistä työtä. Harjoittelu voi parhaimmillaan olla opintojen hienoin ja opettavaisin kokemus, josta Tredussa saa todella paljon irti!

Kirjoittaja
Sanna Paasimaa

Kirjoittaja Kokemuksia Tredusta -blogin kirjoittajat