Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Uudiskohteen sisustaminen työelämäprojektina

Julkaistu 3.1.2022 15.44
Lempäälän Vuokrakodit Oy rakentaa parhaillaan uutta kerrostaloa Lempäälän kuntakeskukseen. Syksyn aikana Lempäälän toimipisteen sisustus alan opiskelijat Lempäälässä ovat suunnitelleet asuntojen sisustusta joulukuun esittelypäivää varten.
Asunnon sisustussuunnitelma
 

Myllypihan kerrostalo on uudiskohde ja sijaitsee aivan kuntakeskustan sykkeessä ja sen ovet avautuvat asukkaille maalikuussa 2022. Projekti lähti liikkeelle, kun Lempäälän Vuokrakotien toimitusjohtaja Riitta Järvenpää etsi yhteistyökumppania toteuttamaan uudiskohteen esittelypäivää uudella tavalla. Opiskelijaprojekteihin myönteisesti suhtautuvana Tredu oli helppo kumppani ja löytyi läheltä.

Asunnon sisustussuunnitelma

Opiskelijat aloittivat kaksion sisustamisen projektin tutustumalla pohjakuviin, tutustumalla rakennuskohteeseen sekä potentiaalisiin asiakasprofiileihin. Kaksioissa oli rakennuttajan toimesta valittuina jo kaapistot makuuhuoneessa, kylpyhuoneen kiintokalusteet sekä keittiö. Myös seinien maali ja lattian materiaali olivat valmiina. Opiskelijat suunnittelivat kaksion sisustuksen valmiit elementit huomioiden.

Tredun opiskelijoiden sisustama asunto

Työt esiteltiin Lempäälän Vuokrakotien henkilöstölle marraskuussa. He arvioivat suunnitelmat ja antoivat Järvenpään johdolla palautteet töistä kullekin opiskelijalle. Parhaaksi valikoitunut työ toteutettiin joulukuussa, kun taloa esiteltiin kiinnostuneille asukkaille. Suunnitelmat saivat monin osin kiitosta. Niissä oli otettu huomioon erilaiset asukkaat aina yksin asuvista perheisiin.

Varsinainen suunnitelmien mukainen sisustaminen vei asunnossa kokonaisuudessaan kolme päivää. Varsinaisina esittelypäivinä Turvallisuus alan opiskelijat olivat auttamassa ja opastamassa esittelyyn tulevia asiakkaita.

Työelämäprojektit ovat ammatillisissa opinnoissa tärkeitä. Tässäkin projektissa toteutettiin näyttönä tutkinnonosasta sisustusprojektin toteuttaminen. Oikeille asiakkaille toteutetut projektit, kartuttavat osaamista monipuolisesti ja ovat usein todella mielekkäitä opiskelijoidenkin näkökulmasta tehdä ja toteuttaa. Kiitos Lempäälän Vuokrakodit Oy:lle upeasta yhteistyöprojektista.

Tredun opiskelijoiden sisustama asunto

Lisätietoja

Lehtori
Marjo Karikivi
puhelin +358407115466
sähköposti if.erepmat@ivikiraK.ojraM

Kirjoittaja Kokemuksia Tredusta -blogin kirjoittajat