Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Kieliopintojen kautta unelmiin kiinni

Julkaistu 21.10.2021 9.30
Tredun maahanmuuttajakoulutus juhlii 20-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2021. Juhlavuoden aikana julkaisemme tarinoita maahanmuuttajakoulutuksesta Tredun verkkosivuilla, Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja LinkedIn:ssä. Seuraa hashtagia #tredumaahanmuuttajakoulutus20v
 

23-vuotias Khadija Hussaini on asunut suomessa nyt noin 2,5 vuotta, joista viimeiset 6 kuukautta hän on suorittanut VALMA-opintoja Tredussa. Opiskelut ovat sujuneet hyvin ja kielitaitoakin on kertynyt jo hyvissä määrin, vaikka Khadija kertookin suomen kielen tuntuvan välillä hieman vaikealta.

Helposti uusiin ihmisiin tutustuvaksi itseään kuvaileva nainen onkin löytänyt jo useita mukavia tuttavuuksia 19 oppilasta sisältävältä luokaltaan ja paljon kehuja saavat myös hänen opettajansa sekä muu koulun henkilökunta.

Koronaviruksen jyllätessä Pirkanmaalla, myös Khadijalle on tullut etäopiskelu tutuksi. Tämä toi hieman lisähaasteita kieliopintoihin, mutta hän kertoo silti olevansa tyytyväinen siihen, miten kaikki asiat on saatu järjestymään. Tulevaisuuden suunnitelmatkin alkavat jo olemaan täysin selvillä.

Määrätietoisesti kohti tulevaisuutta

Vuonna 2019 Khadija muutti yksin Afganistanista Suomeen. Hänen aviomiehensä oli muuttanut Suomeen jo aiemmin, joten Khadija muutti puolisonsa luokse Lempäälään. Uudet kotikulmat miellyttivät alusta asti ja kotiutuminen uuteen maahan on sujunut hyvin, vaikkakin kielitaidon puute toi aluksi haasteita. Nyt kun kielitaitoa on jo kertynyt enemmän ja uusia ystävyyssuhteita on muodostunut, on asuminen uudessa kotimaassa entistä mieluisampaa.

Kun Khadija saa VALMA-opinnot päätökseen, tavoitteena hänellä on saavuttaa pitkäaikainen haaveensa ja suunnata opiskelemaan sosiaali- ja terveysalalle. Tulevaisuudessa hän toivoo valmistuvansa lähihoitajaksi ja pääsevänsä työskentelemään vanhustenhoidon parissa esimerkiksi vanhainkotiin. Khadija kertoo olevansa reipas ja sosiaalinen ja uskoo työn vanhainkodissa sopivan hänelle erittäin hyvin.

VALMA-opintojen jälkeisenkin koulu- ja työpaikan Khadija toivoo löytyvän Tampereelta, sillä hän ja hänen miehensä tuntevat jo Tampere/Lempäälä alueen pysyväksi kodikseen.

Kirjoittaja:

Leila-Sofia Kadeer
Tredun viestinnän työharjoittelija


Kirjoittaja Kokemuksia Tredusta -blogin kirjoittajat