Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Uskomuksia opiskelijakunnan hallituksen ja tutoreiden toiminnasta

Julkaistu 7.9.2021 16.50
Opiskelijakunnan hallituksen ja tutoreiden toiminnasta on todella paljon epäselvyyksiä. Viimeisimmän vuoden aikana olemme kehittäneet toimintaamme lähes nollasta paljon toimivampaan suuntaan. Kehitettävää on vielä paljon. Tällä tekstillä haluamme kumota yleisimpiä olettamuksia, mitä meille on tullut vastaan sekä henkilökunnan että kanssaopiskelijoiden kohdalla.
Tredun opiskelijakunnan hallitus 2021
 

Opiskelijakunnan hallituksen ja tutoreiden toiminta on harrastus.

Eipä kyllä ole. Opiskelijakunnan hallituksessa ja tutorina toimimisesta on mahdollista saada kolme osaamispistettä valinnaisiin yto-aineisiin.

Toiminnassa mukana oleminen on aikaa vievää.

Totta sekä tarua. Jokainen määrittelee itse, kuinka paljon haluaa olla toiminnassa mukana. Aktiivisuus on plussaa ja toivomme aktiivisia jäseniä, mutta on täysin ymmärrettävää, että varsinaiset ammatilliset opinnot menevät edelle. Joustavuutta tarvitaan molemmissa päissä, niin opiskelijoilta kuin opettajilta.

Tutorit vain istuvat kahvilla juoruilemassa.

Tarua. Kyllä meillä kahvia kuluu ja koulun asiat tiedetään keskimääräisesti katsottuna hyvin, mutta meillä on paljon varsinaista työtäkin. Tapahtumien järjestämiset, ryhmäytyspäivien suunnittelu ja toteutus, oman alan sisällä tapahtuva tutorointi (tämä on todella alakohtaista, kuinka paljon opettajat antavat tutoreiden avustaa kanssaopiskelijoitansa) sekä uusien vastaanotto ja ryhmäytys. Viimeisimmän suunnitteluun menee helposti puoli vuotta, ja kun ottaa huomioon, että tapahtumia on vähintään joka toinen kuukausi, niin ei me hirveästi "vaan istuskella kahvilla juoruamassa".

Opiskelijakunnan hallitukseen on vaikea päästä.

Syksyllä pidämme aina rekrytilaisuuden, jota kautta hallitukseen pääsevät kaikki halukkaat. Kesken lukuvuotta opiskelijakunnan hallitukseen halajavat yleensä tulevat ensiksi tutoriksi, ja sen jälkeen, kun ovat tarpeeksi kartalla asioista, ehdotetaan myös hallitukseen tulemista. Lähtökohtaisesti pyrimme ottamaan hallitukseenkin kaikki halukkaat. Tutoreiksi joka ikinen halukas pääsee.

Tutorit pyrkivät vahvistamaan opiskelijoiden yhteisöllisyyttä.

Yksinkertaisuudessaan totta. Kaikki tapahtumat ja ryhmäytykset sekä muut tekemiset tähtäävät aina opiskelijoiden parempaan hyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen.

Hallituslaiset ja tutorit ovat vanhempia opiskelijoita. Ja samalla meille viestitään, että emme ota aikuisopiskelijoita tarpeeksi huomioon. Keski-ikä opiskelijakunnan hallituslaisilla ja tutoreilla on noin 21. Porukassa aktiivisimmat ovat ikähaarukaltaan 18–25-vuotiaita, kaikkien meidän ikähaarukkamme on 16–35-vuotta.

Hallituksessa oleva on automaattisesti tutor.

Ei täysin näin. Hepolamminkadun toimipisteellä tämä ero on hälvenemässä – meillä on kaksi hallituksen jäsentä, jotka eivät ole tutoreita. Tredu on kuitenkin linjannut tutoreiden kuuluvan opiskelijakunnan hallitukseen, joten niin sanotuissa yhteiskokouksissa, eli opiskelijakunnan hallituksen kokouksissa, joissa tutoreiden tulisi olla mukana, tutoreillakin on äänivalta.

En voi olla tutor x-syystä.

Jokainen voi olla tutor. Tutoreiksi tarvitaan mahdollisimman laajalla skaalalla erilaisia ihmisiä, koska jokainen meidän kohtaamamme opiskelija on erilainen. Ainut mitä tutorilta lähtökohtaisesti vaaditaan, on halu auttaa muita. Kaikkia tarvitaan. Erot tekevät meistä ainutlaatuisia.

Tervetuloa mukaan toimintaan

Jos siis haluat tutoriksi, niin meidän viikoittaiset tutorkahvimme ovat Hepolamminkadulla opiskelijakunnan hallituksen tiloissa A0053 (paitsi kuukauden ensimmäiset maanantait saatamme olla Auditoriossa, kerrosta ylempänä) kello 14.00. Kaikista kehitysideoista ja ajatuksista saa laittaa kuka tahansa opiskelija tai henkilökunnan jäsen viestiä sähköpostilla treduopk@gmail.com tai tutorit.hepolamminkatu@gmail.com.

Seuraava tapahtuma on halloween-viikko lokakuun viimeisellä viikolla, heti syysloman jälkeen. Tällöin on käynnissä ainakin viimevuodelta tuttu murhamysteeri, sekä pukukilpailu, jonka päivämäärä varmistuu vielä myöhemmin. Tapahtumista sekä muista tekemisistämme pääset kartalle Instgramissa seuraamalla tilejä @herwoodtutor ja @herwoodopku.

Kirjoittaja
Nina Mitlöhner
Hepolamminkadun opiskelijakunnan hallituksen ammatillinen ohjaaja

Kirjoittaja Kokemuksia Tredusta -blogin kirjoittajat