Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Oppisopimuksella vakitöihin klassikkoravintolaan

Julkaistu 29.3.2021 8.29
Daniel Granroth pyörittelee tottuneesti valmistamaansa pitsapohjaa tamperelaisessa Pizzeria Napolissa. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto on kohta suoritettu ja vakituinen työpaikka suositussa, sadan pitsan listastaan tunnetussa ravintolassa odottaa.
Daniel Granroth heittää pizzapohjan ilmaan
 

– Tuoreet raaka-aineet ja alusta asti itse tekeminen ruokkivat luovuuttani. Oma kädenjälki alkaa pikkuhiljaa näkyä, eikä enää tule niin usein hutilättyjäkään, Daniel virnistää.

Hän aloitti opiskelun Tredun Kangasalan toimipisteessä vuoden 2019 syksyllä. Alanvaihto tuli ajankohtaiseksi, kun bussikuskin työ oli istuttanut riittävän pitkään liikunnallisen miehen ratin taakse tuntikausiksi.

– Jouduin pohtimaan, mitä muuta haluaisin tehdä. Olen aina pitänyt ruoanlaitosta, joten päätin kokeilla ravintola-alaa. En ole katunut hetkeäkään!

Opiskelumotivaatio on alusta asti ollut korkealla. Työpaikalla järjestettävän koulutuksen aikana Daniel on päässyt kokeilemaan muun muassa lounasruokien valmistamista. Ovet Napoliin avautuivat syksyllä onnistuneen kokeilujakson jälkeen.

Nyt hän viimeistelee opintonsa oppisopimuksella ja kouluttautuu samalla työpaikkaohjaajaksi.

Tärkeintä on halu oppia

Yrittäjä Kalle Räsänen kertoo tehneensä yli 20 vuotta yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Monen opiskelijan oppisopimus muuttuu Pizzeria Napolissa työsopimukseksi.

– Työssäoppiminen ja oppisopimuskoulutus antavat nopeasti realistisen kuvan niin työntekijästä kuin ravintola-alastakin. Työssäoppijoilta ei vaadita erityistaitoja, vaan intoa, täsmällisyyttä ja halua oppia uutta. Sekin on ihan ok, jos harjoittelun aikana huomaakin olevansa väärällä alalla.

Kallen mukaan jokainen työntekijä saa tuoda oman persoonansa ja tyylinsä näkyville. Kaikkien on kuitenkin omaksuttava tietyt perusasiat osana perheyrityksen toimintaa.

– Meillä tehdään tiimityötä ja kaikki auttavat kaikkia kykyjensä mukaan. Daniel solahti porukkaamme helposti ja nopeasti. Aikuisopiskelijana ja alanvaihtajana hän on motivoitunut ja luotettava, Kalle toteaa.

– Avoin, ystävällinen ja oma-aloitteinen – niillä ominaisuuksilla pärjää. Senkin oppii töitä tehdessä, että mokat eivät haittaa, vaan kehittävät osaamista, Napolin tavat omaksunut Daniel täydentää.

Kirjoittaja Kokemuksia Tredusta -blogin kirjoittajat