Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Yhteishaku näkyy ja kuuluu Tredussa – kurkkaa mainoskampanjan kulissien taakse

Julkaistu 26.2.2021 12.28
Valtakunnallinen toisen asteen yhteishaku on käynnistynyt ja jatkuu 23.3.2021 asti. Tredussa kampanjoidaan monikanavaisesti peruskouluikäiselle kohderyhmälle ja heidän huoltajilleen. Tässä kirjoituksessa voit tutustua Tredun yhteishakukampanjan markkinoinnin toimenpiteisiin.

Tredun viestintä- ja markkinointitiimi kuvasi yhteishakukampanjan uuden mainosvideon Tredun nuorten opiskelijoiden ja Koju Filmin videoammattilaisten kanssa helmikuussa 2021.

Toisen asteen yhteishaku on avoinna 23.2.–23.3.2021. Yhteishaussa haetaan ammatillisen ja lukiopuolen koulutuksiin. Treduun voivat yhteishaussa hakea peruskoulun suorittaneet opiskelijat, jotka eivät vielä ole suorittaneet aiempaa ammatillista tutkintoa. Myös ylioppilastutkinnon suorittaneet nuoret voivat hakea Treduun.

Vaikka nyt käynnistyneessä haussa valinnan jatko-opinnoistaan viimeistelevät pääosin 9-luokkalaiset, tutkimukset ja käytäntö ovat osoittaneet, että päätöksenteko alkaa jo yläasteen alussa 7. ja 8. luokalla. Siksi meillä täällä Tredun viestintä- ja markkinointiosastolla onkin tärkeä tehtävä tavoittaa 13–15-vuotiaiden kohderyhmien huomio ja suunnata se hyvissä ajoin Tredun ja ammatillisen koulutuksen tarjoamiin uramahdollisuuksiin.

Fiilisvideo kuvattiin Tredun opiskelijoiden avustuksella

Tredun yhteishakukampanjan isoin ja näkyvin ponnistus on uusi mainosvideo, joka toteutettiin tamperelaisen videoyhteistyökumppanimme Koju Filmin kanssa. Fiilisvideo-työnimellä kulkenut mainosvideo kuvattiin 12.2.2021 Hervannassa studio-olosuhteissa koronaturvallisuus tarkasti huomioiden. Videon tarkoitus on esitellä Tredua houkuttelevasti, kohderyhmää puhuttelevalla tavalla ja hyvällä fiiliksellä.

Videon ideointi ja työstö alkoivat hyvissä ajoin viime vuoden puolella, ja myös käsikirjoitusta hiottiin yhdessä kohdeikäryhmän edustajien kanssa. Videon karkkimaisen värikäs ja illuusioiden täyttämä visuaalinen maailma ammentaa laajasti nuorten käyttämän TikTok-alustan käytännöistä ja meemikulttuurista.

Videolla esiintyvät nuoret tähdet löytyivät Tredun omien opiskelijoiden joukosta. Yhteensä 12 nuorta eri tutkintoaloilta asteli rohkeasti kameran eteen. Vain muutamalla heistä oli aiempaa kokemusta erilaisista mainos- tai teatteriprojekteista. Päärooleissa nähdään valloittavat kansainvälisen liiketoiminnan opiskelijat Annabell Omorodion ja Aimo Narvinen.


Nuoret tähdet Aimo Narvinen (vas.) ja Annabell Omorodion.

Koko päivän kestäneet kuvaukset vietettiin hyvässä hengessä video- ja valokuvausalan ammattilaisten työtä seuratessa ja omia esiintymisvuoroja jännittäessä. Opiskelijoita kuvattiin ja stailattiin useisiin eri asukokonaisuuksiin rennoista huppareista ja t-paidoista aina juhlavaatetukseen ja eri alojen ammattivaatteisiin asti. Suurkiitos vielä kaikille ammattivaatteiden ja -rekvisiitan järjestämiseen osallistuneille tredulaisille!

Yhteishakukuvausten värikkäät stillkuvat ovat tamperelaisen valokuvaaja Heidi Mäenpään käsialaa. Valmis video on katsottavissa Ulkoinen linkkiTredun YouTube-kanavalla .


Videolla esitellään Tredun eri koulutusaloja. Kasvatus- ja ohjausalaa opiskeleva Kerttu Lähteenmäki (kesk.) ja liiketoimintaa opiskelevat Oskari Wahlberg (vas.) ja Annika Karlsson (oik.) saivat eläytyä itselleen vieraisiin ammatteihin.

Kymppiuutisia, katumainontaa ja sosiaalista mediaa

Markkinoinnin työhön kuuluu olennaisena osana itse mainosten valmistamisen lisäksi niiden jakelun suunnitteleminen ja koordinointi. Aloitin työskentelyn Tredun viestintä- ja markkinointitiimissä tammikuussa, joten pääsin tässä yhteishakuprojektissa hyppäämään hyvin öljyttyyn ja vauhdikkaasti liikkuvaan junaan.

Tredun vuoden 2021 markkinointisuunnitelmassa on linjattu, että markkinoinnin painopistettä siirretään aktiivisesti pois printtimainonnasta ja kohti digimarkkinointia, kuten sosiaalisen median maksettua mainontaa ja hakusanamarkkinointia. Etenkin nuoria ja nuoria aikuisia on entistä vaikeampi tavoittaa lehti-ilmoittelulla, joten tähänkään kampanjaan sitä ei varattu ollenkaan.


Yhteishakukampanjan ilmeen on luonut Tredun graafinen suunnittelija Moira Åkermann.

Digimarkkinoinnilla viestiä voidaan kohdistaa printtimediaa tarkemmin ja kustannustehokkaammin halutuille kohderyhmille mm. iän, sukupuolen, paikkakunnan ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Parhaimmillaan potentiaalinen opiskelija kokee mainonnan asiakaspalveluksi – juuri hänelle tarkoitetuksi ja oikea-aikaiseksi kädenojennukseksi!

Maksetun mainonnan lisäksi viestintäsuunnittelija Eeva Kaura pitää tiedottamisen osalta huolen siitä, että Tredun yhteishaku saa näkyvyyttä alueen ansaitussa mediassa.
Tässä kirjoituksessa olen avannut yhden markkinointikampanjan sisältöjä ja suunnittelutyötä. Kyseessä on kuitenkin vain jäävuoren huippu kaikesta siitä monipuolisesta, mielenkiintoisesta ja vauhdikkaasta työstä, jota tiimimme täällä Tredussa saa päivittäin tehdä.
Mukavaa kevään odotusta kaikille!

Yhteishakuterveisin koko Tredun viestintä- ja markkinointitiimin puolesta,

Elsa Vähänen, viestintäsuunnittelija

Kirjoittaja Kokemuksia Tredusta -blogin kirjoittajat